logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

LC-Reporter keihard geraakt tijdens interview met KOZP-demonstrant

Een pijnlijke ervaring voor LC-verslaggever Arodi Buitenwerf, die voor deze krant aanwezig was bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Leeuwarden. Hij wordt tijdens een interview met een KOZP-demonstrant geraakt door een stuk marsepein dat vanuit het publiek blind in het vak met demonstranten wordt geslingerd.

Tijdens een vraag over de politiebescherming die nodig was om de KOZP-demonstranten veilig Leeuwarden uit te krijgen, krijgt hij het keiharde snoepfiguurtje vol in zijn gelaat. Hij houdt er een bloedende wond aan over, maar herpakt zich snel en voltooit onverstoorbaar het interview.

De groep die verantwoordelijk is voor het impulsieve gesmijt met suikergoed, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Voor Buitenwerf is de kous daarmee af. ,,Het was een blindganger, maar wel even schrikken natuurlijk, want deze zag ik echt niet aankomen. Maar belangrijker vind ik dat dit eigenlijk het enige incident was en de demonstratie niet volledig uit de hand is gelopen. Dat had namelijk zomaar gekund als de politie er niet zo strak bovenop had gezeten."

Themes
ICO