Netherlands

Liveblog CL | Real Madrid zoekt naar gaatje in Shakhtar-defensie

Goedenavond en welkom in dit liveblog! Hier houden wij, Robbert van der Linde en Mitch Marinus, je op de hoogte van de Champions League-duels van vanavond, met speciale aandacht voor Liverpool-Ajax.
41' GOAL Red Bull Salzburg! 0-2

De bezoekers domineren in Moskou en drukken dat nu ook in doelpunten uit. Het is weer Berisha die wordt weggestuurd en zijn tweede van de avond maakt. Hij is de tweede speler die minstens vier doelpunten maakt voor Salzburg. Alleen Erling Haaland (7) maakte meer doelpunten in de Champions League voor de Oostenrijkse ploeg.

28' GOAL Red Bull Salzburg! 0-1

Weer is het Berisha die kan juichen. De aanvaller krijgt de bal wat toevallig voor zijn voeten en twijfelt geen seconde en schiet tegen de touwen. Hij moet wel nog even wachten op goedkeuring van de VAR, maar dit keer wordt zijn doelpunt niet geannuleerd.

17' Goal afgekeurd! Mergim Berisha lijkt Red Bull Salzburg na een geweldige combinatie op voorsprong te schieten, maar de grensrechter steekt zijn vlag omhoog. In de herhaling blijkt dat de in Zweden geboren Kosovaars-Noorse voetballer inderdaad ruim 1 meter buitenspel staat en dus hoeft de VAR niet in actie te komen.

5' Paal! Benzema is even uit de spits vertrokken en zorgt vanaf de zijkant voor een lage voorzet. Deze komt precies bij de ingelopen Asensio terecht, die de bal hard tegen de paal schiet.

De stand in groep B:

  1. Mönchengladbach 4-8 (14-4)
  2. Real Madrid 4-7 (9-7)
  3. Shakhtar Donetsk 4-4 (3-12)
  4. Internazionale 4-2 (4-7)

De stand in groep A:

  1. Bayern München 4-12 (15-4)
  2. Atlético Madrid 4-5 (4-7)
  3. Lokomotiv Moskou 4-3 (4-5)
  4. Red Bull Salzburg 4-1 (7-14)

Wöber en Kristensen in basisopstelling
Red Bull Salzburg-coach Jesse Marsch heeft in zijn startopstelling twee plekken ingeruimd voor voormalig Eredivisie-spelers. Hij hoopt met Maximilian Wöber en Rasmus Kristensen op een overwinning tegen Lokomotiv Moskou en daarmee blijft het in de race voor in ieder geval een Europa League-ticket. Voor overwintering in de Champions League zijn beide ploegen afhankelijk van de resultaten van Atlético Madrid.

Opstelling Lokomotiv Moskou: Guilherme; Zhivoglyadov, Corluka, Murilo, Rajkovic; Lisakovich, Magkeev, Lystsov, Rybus; Zé Luis, Éder.

Opstelling Red Bull Salzburg: Stankovic; Kristensen, Ramalho, Wöber, Ulmer; Mwepu, Camara, Junuzovic, Szoboszlai; Berisha, Koita.

Football news:

De eerste speler die kocht voor cryptocurrency was Ex-forward Castilla Barral
Op kunstgras spelen is geen voetbal. Koeman voor de wedstrijd met Cornell van de 3e divisie
De Premier League stemde voor de invoering van twee vervangingen als gevolg van hersenschuddingen.De Premier League stemde voor de invoering van extra vervangingen voor spelers met vermoedelijke hersenschuddingen. Elk team zal tijdens de wedstrijd twee hersenschuddingen hebben, naast de drie reguliere substituties. De datum van uitvoering van de innovatie is nog niet genoemd. In een verklaring zei de Premier League dat de vervangingen zullen worden ingevoerd na overleg met de FIFA en IFAB
Klopp op 0:0 met Manchester United: geen ramp, niet ideaal. Er zijn veel goede dingen in de wedstrijd van Liverpool, maar het kan niemand wat schelen.Liverpool manager Jurgen Klopp deelde zijn mening over hoe te presteren om het Engelse kampioenschap te winnen. We moeten dicht bij perfectie zijn. Maar het ideaal in dit geval hangt af van de situatie. Er zijn geen perfecte seizoenen waarin een team 114 punten scoort. Dat wil zeggen dat het noodzakelijk is om een specifieke situatie, omstandigheden en de dichtheid van het schema aan te pakken. We moeten zo dicht mogelijk bij perfectie zijn, en dat proberen we te bereiken. De leiders in de Premier League zijn voortdurend aan het veranderen, omdat de strijd zeer scherp is. Dit jaar is de race voor de titel anders dan andere seizoenen, we moeten honderd procent klaar zijn. Ik weet dat in het voetbal alleen het resultaat telt, maar eerst moet je het spel verbeteren, en onze laatste wedstrijd was echt goed (Liverpool tekende met Manchester United met de score 0:0-approx. Showsport). Dit resultaat is geen ramp of ideaal, maar het is niet zo belangrijk. We moeten zo goed mogelijk spelen. Ik heb veel goede dingen gezien in de wedstrijd tegen Manchester United, en als we hadden gewonnen, had iedereen het ook gezien. Maar omdat we de overwinning niet hebben behaald, is er niemand in geïnteresseerd. Mijn standpunt is echter ongewijzigd, zei Klopp. Liverpool speelt Burnley in de Premier League op 21 januari. Liverpool domineerde het eerste half uur, maar maakte geen gebruik van Pogba ' s zwakheden. Manchester United maakte het spel gelijk en had de beste kansen
Ronald Koeman: ik hoop dat Messi ' s schorsing wordt verminderd. Ik denk dat er iets valt uit te dagen.Coach Ronald Koeman van Barcelona heeft gesproken over de schorsing van de twee wedstrijden van striker Lionel Messi. Leo traint met veel enthousiasme, ik merkte niets ongewoons op. Iedereen is boos over het resultaat, maar we gaan verder. We zijn op weg om de situatie te verbeteren. Leo is er erg bij betrokken. Barcelona is het niet eens met de opschorting. We zullen zien. Ik denk dat er iets is om uit te dagen, maar het hangt allemaal af van de club. Ik hoop dat Messi ' s schorsing wordt verminderd. Zo niet, dan betekent het twee wedstrijden zonder Leo zei de coach. In de Spaanse Super Cup werd Argentinië gestraft voor het slaan van atletische striker Asier Villalibre in de rug van het hoofd (2:3). Messi kreeg zijn eerste rode kaart in 753 wedstrijden in een Blaugrana shirt
Arsenal heeft hun contract met Sokratis opgezegd. Sokratis Papastathopoulos heeft Arsenal verlaten. De partijen beëindigden het contract met wederzijdse instemming, de speler werd een vrije agent. In de zomer van 2018 verhuisde de Griek vanuit Borussia Dortmund naar het Londense team voor ongeveer 19 miljoen euro. Papastathopoulos heeft in totaal 69 wedstrijden voor Arsenal gespeeld. Zijn statistieken zijn hier
Miranchuk maakt zijn debuut voor Atalanta in de Serie A tegen Udinese. = = Clubcarrière = = Miranchuk speelde in de eerste ronde van de Serie A tegen Udinese in de uitgestelde wedstrijd van de tiende ronde van de Serie A tegen Atalanta