Netherlands

Liveblog Eredivisie | Heracles en RKC warmen op voor laatste duel van speelronde

Goedemiddag en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen bij alle Eredivisie-duels van deze zondag.

90+4' Een schotkansje voor Halilovic, maar zijn poging gaat ruim over.

90+3' Scheidsrechter Manschot steekt zijn vinger in de lucht en wil daarmee kenbaar maken dat er nog één minuut extra bij komt. Het worden in totaal dus vijf minuten extra tijd.

90' Er komen nog vier minuten aan extra tijd bij in Heerenveen.

89' In Heerenveen is het ondertussen eenrichtingsverkeer. De bezoekers uit Enschede worden met de rug tegen de muur gezet.

90+1' GOAL AZ! 5-0

AZ loopt in de slotfase uit naar een ruime zege op Go Ahead Eagles. Tiijjani Reijnders knalt de bal van afstand geweldig achter doelman Hahn.

86' GOAL AZ! 4-0

Invaller Aboukhlal heeft slechts twee minuten nodig om te scoren. De aanvaller krijgt de bal van Sugawara en rondt oog in oog met doelman Hahn af.

81' GOAL Heerenveen! 2-3

Wordt het dan toch nog spannend in Heerenveen? Henk Veerman maakt zet de 2-3 van dichtbij op het scorebord.

83' GOAL AZ! 3-0

Jesper Karlsson benut de strafschop en maakt zijn tweede treffer van het duel.

74' GOAL Heerenveen! 1-3

Heerenveen doet met het enige fortuin wat terug. Een van richting veranderd schot van Tibor Halilovic verdwijnt in het doel van FC Twente.

71' Sam Beukema komt bij AZ in de ploeg voor Hatzidiakos. Beukema was vorig seizoen als centrale verdediger met acht competitiegoals gedeeld topscorer van Go Ahead en promoveerde met de club naar de Eredivisie.

66' GOAL Twente! 0-3

Sven van Beek speelt de bal veel te hard terug en Xavier Mous kan er niet meer bij. De bal hobbelt zo het doel in en het betekent voor Van Beek zijn achtste eigen doelpunt in de Eredivisie.

64' Voor het eerst zien de fans in Alkmaar in de tweede helft een vlotlopende aanval. Dani de Wit legt de bal met het hoofd terug, waarna Gudmundsson de bal hard tegen de handen van doelman Hahn schiet.

57' Een moment van opwinding in Heerenveen! Van Beek schampt de bal, waardoor die net naast gaat.

51' Dani de Wit komt met zijn arm in het gezicht van zijn directe tegenstander en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

Aftrap tweede helft! De bal rolt ook in Friesland weer. Doelman Erwin Mulder, die in de eerste helft al een aantal keer werd behandeld, blijkt nu toch niet verder te kunnen. Hij wordt vervangen door Xavier Mous.

Aftrap tweede helft! Het duel tussen AZ en Go Ahead Eagles is weer hervat. We zien één opvallende wissel: Owen Wijndal is vervangen door Aslak Witry.

45' De eerste helft in Heerenveen wordt mede dankzij verschillende blessurebehandelingen en ingrepen van de VAR met acht minuten verlengd. In Alkmaar komen er twee minuten bij.

42' GOAL FC Twente! 0-2

Ook aan het einde van de eerste helft is Heerenveen nog niet wakker geschud. Daan Rots profiteert van een te korte terugspeelbal van Milan van Ewijk en schuift de bal in een leeg doel.

37' Dani de Wit met een stijlvolle actie, maar zijn poging wordt met behulp van de paal gekeerd door doelman Warner Hahn.

31' GOAL FC Twente! 0-2

Ramiz Zerrouki verdubbelt de voorsprong van Twente op Heerenveen in Friesland. De middenvelder schiet de bal van afstand op schitterende wijze in de bovenhoek.

29' GOAL AZ! 2-0

Ongekende weelde voor AZ! Dani de Wit werkt een voorzet van Yukinari Sugawara binnen.

29' Erwin Mulder lijkt toch door te kunnen, maar er zijn wel andere personele problemen voor de Friezen. Een aangeslagen Siem de Jong moet het veld verlaten en wordt vervangen door Arjen van der Heide.

22' AZ leidt tegen Go Ahead Eagles, maar daar is in de openingsfase ook veel mee gezegd. De bezoekers uit Deventer hebben het meeste balbezit.

18' Erwin Mulder maakt naar de zijlijn het gebaar om gewisseld te worden. De doelman van Heerenveen werd zojuist ook al behandeld, maar kan blijkbaar dus niet verder. Xavier Mous is normaal gesproken zijn vervanger.

15' Paal! AZ-aanvaller Gudmundsson zoekt de korte hoek, maar treft de rechterpaal.

12' Heerenveen lijkt nog niet helemaal wakker in de openingsfase tegen Twente. Verdedigend zijn de Friezen zeer kwetsbaar, maar omdat Daan Roots oog in oog met doelman Erwin Mulder faalt, blijft het nog even 0-1.

9' GOAL FC Twente! 0-1

Van Wolfswinkel, het slachtoffer van de vermeende elleboogstoot, gaat zelf achter de bal staan. Hij schiet de strafschop feilloos binnen.

8' Penalty FC Twente! 

De VAR vindt het inderdaad een overtreding en Manschot gaat erin mee. De bal gaat al vroeg op de stip in Heerenveen.

7' Twente-spits Van Wolfswinkel gaat naar de grond na contact met de arm van Dresevic. Scheidsrechter Manschot vindt het niets, maar de VAR gaat wel nog even naar de situatie kijken.

4' GOAL AZ! 1-0

Al vroeg in de wedstrijd kunnen de AZ-fans juichen in het AFAS Stadion. Pavlidis legt af op Karlsson, die de bal met de binnenkant van zijn voet raak schiet.

Aftrap! Zowel in Heerenveen als in Alkmaar rolt de bal.

32' GOAL FC Twente afgekeurd! 0-1

Nee, het blijft na een ingreep van de VAR 0-1 bij Heerenveen-Twente. In aanloop naar de treffer is buitenspel geconstateerd en dat is zuur voor Zerrouki, die op schitterende wijze scoorde.

Football news:

Newcastle werd gekocht voor de Saoedi ' s door dezelfde dame die de sjeiks naar Man City bracht en de Britse prins verliet voor onafhankelijkheid
De Premier League is van mening dat Saoedi-Arabië de club niet heeft gekocht, Shearer en de fans zijn blij, er is een zware reflectie in de media: de wereld na de verrijking van Newcastle
Tutberidze ' s zoektocht in het paarschaatsen: Tarasova en Morozov veranderde het programma-en Gleichengauz is verdrietig dat zijn ideeën niet paste daar
Russische voetballer-meme-top 2 in uithoudingsvermogen in FIFA 22. Vermoeidheid is een illusie
Een unieke passage door de bouw van de snelste stedelijke Baan F-1: Het wordt voorbereid voor de Grand Prix voor $ 660 miljoen, de start is in 2 maanden
Rangnik zwijgt over Loco, maar spreekt met de Europese media. We analyseren Nikolic ' s ontslag door een monoloog over Red Bull
Fiorentina vraagt 90 miljoen euro voor Vlahovich. Man City, Juventus, Tottenham en Inter bieden voor de Servische Europese topclubs zijn geïnteresseerd in Fiorentina spits Dusan Vlahovic