Netherlands

Liveblog | Jakobsen wordt behandeld na dramatische val in Polen

Goedemiddag en welkom in het liveblog van de openingsetappe van de Ronde van Polen, die ontsierd is door een dramatische valpartij van Fabio Jakobsen na een sprintduel met Dylan Groenewegen.
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Fabio Jakobsen valt buiten beeld en achter de boarding na het contact met Dylan Groenewegen. Zijn fiets vliegt nog in de lucht.
Koersdirecteur: Groenewegen wordt gediskwalificeerd
CzesÅ‚aw Lang, de koersdirecteur van de Ronde van Polen, kondigt bij de Poolse wielerwebsite rowery.org dat Dylan Groenewegen wordt gediskwalificeerd. Hij gaat met de koersorganisatie nog naar verdere sancties kijken voor de renner van Jumbo-Visma.
Dylan Groenewegen komt al vallend over de streep in Katowice. De verwondingen bij de sprinter van Jumbo-Visma lijken op het eerste oog mee te vallen, maar hij zal vooral een groot schuldgevoel hebben voor het veroorzaken van de dramatische valpartij van Fabio Jakobsen.
Fabio Jakobsen wordt uitvoerig behandeld door de medici na zijn horrorcrash in de openingsrit van de Ronde van Polen. Het is nog niet duidelijk hoe het met de Nederlands kampioen op de weg is.
De finishstreep in de openingsetappe van de Ronde van Polen lag op een weg in de Poolse stad Katowice, die afliep en waar de renners snelheden van zeker 70 kilometer per uur bereiken.
Groenewegen wint etappe, Jakobsen valt zwaar
Dylan Groenewegen wint de openingsetappe in de Ronde van Polen, maar de zorgen zijn er om Fabio Jakobsen. De Nederlands kampioen wordt in de laatste meters van de sprint op topsnelheid in de hekken gereden door Groenewegen, die al vallend over de streep komt. Jakobsen komt ook zwaar in botsing met een fotograaf langs de kant.

In de openingsetappe van de Ronde van Polen zijn er nog 5 kilometer te rijden. Ondanks een reeks valpartijen zitten Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen nog van voren. Zij gaan zich vanzelfsprekend tonen in de massasprint, maar wie is de snelste straten van Katowice?

In de Ronde van Polen meldt een Nederlander zich aan het front van de openingsetappe. Het is Julius van den Berg, een renner van EF Education First. Hij heeft met zijn drie medekoplopers nog een kleine voorsprong van twintig seconden op het peloton. Er zijn nog 20 kilometer te gaan in de eerste etappe, waar een massasprint wordt verwacht. Slaan Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen toe op de Poolse wegen?

Football news:

Manchester United betaalt niet meer dan 25 miljoen euro voor Teles. De speler hoopt dat de deal zal worden afgerond deze week
Morata ' s overplaatsing is afgesproken. Morgen zal hij naar Turijn vliegen en een contract tekenen.Attetico Striker Alvaro Morata is dicht bij een verhuizing naar Juventus. Volgens journalist Fabrizio Romano is de verhuizing van de 27-jarige Spanjaard naar de Italiaanse club overeengekomen. Morata vliegt morgen naar Turijn om een medisch contract te tekenen. De onderhandelingen over de overdracht van Roma-striker Edin Dzeko zijn opgeschort, aangezien de Romeinen problemen ondervinden bij het regelen van de overdracht van Arkadiusz Milik uit Napoli. Er werd gemeld dat Juventus Morata lease voor 10 miljoen euro met het recht om uit te kopen voor 45 miljoen euro
Pamakana Interessante Man UTD
Karasev staat gepland voor de wedstrijd voor jonge jongens-Tirana in de Europa League
Les Ferdinand: de beslissing om een knie te nemen was zeer krachtig, maar de impact is afgenomen. De boodschap is verloren
Vidal nam afscheid van Barca: trots om dit shirt te hebben gedragen en samen te hebben gespeeld met de grote middenvelder Arturo Vidal heeft zijn pensionering uit Barcelona aangekondigd. Vandaag neem ik afscheid van Barcelona, na twee ongelooflijke jaren in deze geweldige club te hebben doorgebracht. Ik ben erg trots dat ik dit shirt heb gedragen en naast grote spelers en zeer goede mensen heb gespeeld. Ik wil mijn familie, teamgenoten, coaches, artsen, personeel en grote fans bedanken die me altijd met liefde hebben behandeld
Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo