Netherlands

Liveblog KNVB-beker | Ajax bij rust op voorsprong tegen onmachtig Heerenveen

Goedenavond en welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Patrick Moeke en ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij sc Heerenveen-Ajax in de halve finales van de TOTO KNVB-beker. Veel plezier!

45+1' Zowaar wat gevaar van Heerenveen. De Jong neemt de bal in één keer op zijn schoen en ziet zijn inzet op het doel van Stekelenburg belanden.

42' GOAL Ajax! 0-2

Wat gaat dat simpel! Tadic neemt de bal mee en legt af op Klaassen, die in een leeg doel kan binnentikken.

37' Klaassen is dicht bij zijn tweede treffer. De aanvallende middenvelder pikt de bal op en schiet van een meter of twintig net over.

31' Bijna de 0-2 voor Ajax. Antony haalt beheerst uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet suist langs de verkeerde kant van de paal.

27' Ajax laat Heerenveen na de treffer van Klaassen wat meer aan de bal, maar de Friezen weten niet echt wat ze daarmee aan moeten.

17' Het spelbeeld is wat eenzijdig. Ajax heeft de bal en Heerenveen komt nauwelijks van de eigen helft af. Niettemin hebben de Amsterdammers moeite om door de stugge defensie van de Friezen heen te breken.

11' Heerenveen komt er tot dusver niet aan te pas. Ajax combineert er lekker op los en zoekt naar een gaatje.

9' Goede mogelijkheid Ajax. Tadic brengt Haller in stelling met een fraaie lob, waarna de spits hard over volleert.

7' Ajax neemt het initiatief, Heerenveen wacht af. We hebben in de absolute openingsfase nog geen kans gezien in het Abe Lenstra Stadion.

1' De thuisploeg trapt af. Heerenveen-Ajax is onderweg!

De spelers komen het veld op. Heerenveen-Ajax staat op het punt van beginnen.

19' GOAL Ajax! 0-1

Hij hing al een tijdje in de lucht en nu is het dan raak voor de bezoekers. Antony legt de bal perfect op het hoofd van Klaassen, die keurig in de verre hoek kopt.

Football news:

Giorgio Chiellini: als Ronaldo een probleem is, dan zou ik graag meer van die problemen hebben. Juventus verdediger Giorgio Chiellini heeft zich uitgesproken over de kritiek van Bianconeri forward Cristiano Ronaldo
Kane blesseerde zijn enkel in de wedstrijd met Everton
Kane werd de recordhouder voor de meeste doelpunten in de Premier League voor spelers zonder titel, het verslaan van Fowler
Ancelotti 's 2-2 overwinning op Tottenham: een van Everton' s beste thuiswedstrijden. Het lot van deelname aan de Europacup zal worden beslist in de laatste wedstrijd
Mourinho over Pogba ' s woorden over hem: het kan me niet schelen wat hij zegt. Niet Interessant
Mourinho op Everton penalty: Geen commentaar. Na ervaring, Ik lach op dergelijke momenten
Kane kwam uit op de 7e plaats in de lijst van de beste scorers van de Premier League. Hij heeft 164 goals