Netherlands

Magische felroze lucht boven Hoek van Holland en Westland: 'Alien-invasie in 3, 2, 1'

In de regio Hoek van Holland en het Westland waanden mensen zich donderdagavond in een Disneysprookje. Of hebben buitenaardse wezens eindelijk onze aarde bereikt? De hemel kleurde felroze en veel mensen vragen zich af hoe dat kan.

Twitteraar ‘SchizoDuckie’ gooit het op kernwapens. “Okay, wie is er met tactical nukes aan het spelen in #hoekvanholland”, vraagt hij zich af. “Alien invasion in 3…2…1…”, reageert iemand anders.

Felroze hemel

De meest indrukwekkende foto is gemaakt door Marin. Op zijn foto, gemaakt vanuit het Westland, lijkt de gehele hemel felroze gekleurd. In de reacties vragen mensen zich af wat voor natuurfenomeen ze gemist hebben.

Maar… wat veroorzaakt die roze lucht?

Sommige bewoners in de regio Westland weten beter. Zij hebben dit al wel vaker meegemaakt, een knalroze lucht. Volgens hen komt het door het LED-licht van de vele kassen in die regio.

Tuinders kiezen steeds vaker voor gekleurde ledlampen om de planten in hun kassen beter te laten groeien, meldde het AD eerder al. De combinatie van traditioneel oranje licht met een nieuwe paarse variant geeft soms een sprookjesachtige uitstraling aan de Westlandse hemel. Het wordt ook wel het ‘Westerlicht’ genoemd, naar het groene Noorderlicht dat voornamelijk te zien is in Scandinavië.

Foto bovenaan het artikel: @Marinvc

Football news:

Khabib reageerde op de dood van Maradona, een van de grootste. Miljoenen houden van voetbal vanwege het
Gasperini op 2:0 met Liverpool: dit is ongelooflijk. Atalanta speelde hun voetbal, Atalanta Head coach Gian Piero Gasperini deelde zijn emoties van de overwinning op de LiverpoolLeague of champions. Toen ik in Genua werkte, hadden ze het altijd over winnen hier in 1992 (de club uit Genua versloeg Liverpool op de weg in de 1/4 finale van de UEFA Cup met een score van 2:1-ca. Sovsport). En dus lukte het me om het met Atalanta te doen
Simeone over Maradona ' s dood, onmogelijk te geloven. Hij infecteerde ons met voetbal. Dit is een groot verlies voor me
Bayern en city spelen al in de Champions League. Wie is er al bij hen, en wie is in stap?
Conte Pro 0:2 uit Real Madrid: we zagen het verschil tussen hen en ons. Inter heeft te veel cadeaus gegeven aan de hoofdcoach van de Inter Antonio Concerige kampioenen. Het is altijd moeilijk om tegen grote clubs als Real Madrid te spelen. En als je een doel toegeeft en in de minderheid blijft-dit is een piek die niet overwonnen kan worden. Ik denk dat we het verschil tussen hen en ons zagen. Real Madrid zijn gewend aan het spelen en winnen van games in dit toernooi. Deze nederlaag mag ons niet breken. Het moet ons de weg wijzen die we moeten volgen. We geven nu vast veel doelen toe. De wedstrijd werd letterlijk onmiddellijk ongelooflijk moeilijk voor ons na de straf. En het was erg moeilijk om terug te keren naar het gevecht zelfs na de rode kaart. Ik denk dat we hen te veel gaven in de twee wedstrijden tegen Real Madrid. Dat kun je je niet veroorloven in wedstrijden met zulke teams, zei de Italiaan
Liverpool heeft nooit een doelpunt gescoord tegen Atalanta in hun thuis Champions League wedstrijd
Liverpool verloor thuis voor het eerst in 2 jaar! Gaf Atalanta een paar doelen en raakte nooit een doel