Netherlands

Melle Talsma is de voorleeskampioen van Friesland

Melle Talsma van It Iepen Finster uit Achlum heeft dinsdag de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Friesland gewonnen.

Melle las een fragment voor uit het boek ‘Papa Bandiet’ van David Walliams en deed dat volgens de driekoppige jury met humor, mooie tempowisselingen en een goede stem. De tweede prijs ging naar Mieke van der Linde van obs de Aventurijn in Munnekeburen, derde werd Hidde de Haas van cbs Klaver Fjouwer in Oudega (swf).

Na digitale voorrondes streden veertien kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen in heel Friesland om de titel. In een studio op het Leeuwarder industrieterrein lazen ze achter elkaar een stukje voor. Alle finalisten mochten één supporter meenemen, verder was er vanwege corona geen publiek.

Melle neemt het op 26 mei op tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Die wordt voor de 28ste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken.

Football news:

Vidal en Medel krijgen een boete voor een bezoek aan een kapper in een hotel in Chili. De Federatie bevestigde het verhaal met prostituees niet
Javi Martinez verhuisde naar Qatar
Turkse aanvoerder Yilmaz bij vertrek uit de Euro: we verontschuldigen ons bij iedereen, we schamen ons
Ik werd zelfs verliefd op Mancini. Deze Euro maakt elke Italiaan gelukkiger
Chalhanoglu is Interessant om te Inter. Hij heeft een contract met Milaan tot 30 juni
Yuri Kaminsky op Euro 2020: We kijken en wroeten voor ons team. We geven geen advies aan Cherchesov en bouwen geen tactiek, maar natuurlijk bespreken we het
Vidal, een Model, en 5 andere Chili spelers hadden een seks partij met prostituees in een hotel bij de Copa America