Netherlands

Met deze tips wordt je eindejaarsgesprek een succes (zelfs vanuit huis)

Het is bijna december. Dat betekent dat we al máánden alles anders doen wegens Covid-19. Heb jij zo goed en kwaad als het ging vanuit huis gewerkt en nadert je eindejaarsgesprek? Met deze tips wordt dat een groot succes, ook als het noodgedwongen via Zoom moet.

Eigenlijk zou iedereen loonsverhoging moeten krijgen voor het feit dat we iedere dag bergen werk verzetten vanuit huis. Want hoe lekker het in het begin ook was, inmiddels is de motivatie binnen onze vier huismuren vér te zoeken.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het eindejaarsgesprek, waarin je terugblikt op je successen en in sommige gevallen zelfs onderhandelt over eventuele promotie of loonsverhoging. Niet geheel onbelangrijk om met een zelfverzekerd gevoel en goede pitch het gesprek aan te gaan.

Vragen stellen

Tijdens een eindejaarsgesprek (of beoordelingsgesprek of functioneringsgesprek, bij ieder bedrijf wordt het weer anders genoemd) wil je niet met je mond vol tanden komen te staan. Dit kun je voorkomen door jezelf voor aanvang wat vragen te stellen, zodat je je werkgever voor bent.

Doelen behaald?

Ga jezelf eens na of je alle doelen hebt behaald die je jezelf had gesteld begin dit jaar. Natuurlijk is het logisch als er sommige dingen wegens de uitbraak van het virus in het water zijn gevallen. Maar hoe heb jij je bijvoorbeeld ondanks het thuiswerken tóch laten zien? Heb je een grote klant binnengehaald, of vaak veel complimenten gekregen over je inzet? Dan zijn dat goede punten om aan te kaarten tijdens het gesprek. Wees ook eerlijk naar jezelf: want waar stelde je wellicht te hoge doelen, en wat zou je het volgende jaar juist anders aanpakken?

Goede samenwerking?

Bij een functioneringsgesprek gaat het niet alleen over jou, maar ook over de samenwerking met jouw werkgever. En dus is het belangrijk om ook daar even over na te denken. Probeer met concrete voorbeelden aan te geven waar de samenwerking ontzettend goed loopt, en waar je merkt dat er nog ruimte voor ontwikkeling is. Zo laat je zien dat je meedenkt, en dat je open staat om ook jezelf te ontwikkelen.

Verloop loopbaan?

Met het eindejaarsgesprek staat er een nieuw werkjaar voor de deur. Ga dus na wat je graag zou willen bereiken in 2021, en durf hier open over te zijn. Wat wil je binnen de organisatie bereiken? Probeer voor jezelf concrete doelen en wensen te formuleren. Het kan helpen een persoonlijk ontwikkelplan te maken, waarin je goed in kaart kunt brengen hoe je het verloop van je carrière bij deze baan voor je ziet. Dat helpt niet alleen jou, maar ook je werkgever.

Money, money, money…

Makkelijk is het niet, maar tot slot kún je dit gesprek ook gebruiken om het over de financiën te hebben. Werd er je aan het begin van het jaar een loonsverhoging beloofd? Of vind je dat er daar tijd voor is? Dan is het na een positief beroordelingsgesprek daar de juiste tijd voor. Goede timing is key, maar wees niet bang om erover te beginnen. Brutale meiden hebben de halve wereld, niet? Wie niet waagt, wie niet wint!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Metronieuws. Carrieretijger. Beeld: iStock

Football news:

Vidal about 2:0 met Juve: Inter versloeg het beste team in Italië. Wij geloven dat we de Scudetto kunnen winnen deze overwinning is belangrijk voor mij, voor het team. Het was een zeer moeilijke wedstrijd tegen het beste team in Italië. Ik ben blij dat ik mijn eerste doelpunt scoorde voor Inter, erg gelukkig. Ik denk dat we vandaag bewezen hebben dat we kunnen concurreren voor de scudetto. Dit geeft ons vertrouwen dat we kunnen blijven vechten en de Scudetto kunnen winnen, omdat we de sterkste ploeg in de afgelopen negen jaar hebben verslagen. We geloven dat we het helemaal kunnen, zei Vidal
Pirlo about 0:2 met Inter: Juve had niet slechter kunnen spelen, het team kwam gewoon niet op het veld
Pep op de tweede plaats: City reed achter Liverpool en won een paar wedstrijden. Nu neem ik een glas wijn
Man City is nog dichter bij het heroveren van de Premier League titel. Stones about 4:0 Met Crystal Palace ... Manchester City verdediger John Stones ... Het is lang geleden dat ik mijn laatste doelpunt scoorde ... Tegen Manchester United voor Everton. Ik denk dat ik 19 was. Het is te lang geleden. Ik probeer bij te dragen aan de doelen. Vaak zat ik in goede posities, maar ik kon niet scoren. Ik heb hard gewerkt in de training om meer te scoren. Ik wil er drie scoren. Vandaag zijn we een stap dichter bij wat we willen bereiken. Namelijk-om de titel van de Premier League terug te geven zei Stones
Man City won 9 van de 10 wedstrijden en gaf 1 goal met een paar verdedigers Stones-Dias
Memphis Depay: Auar en ik willen naar één van de drie beste clubs ter wereld.Lyon forward Memphis Depay heeft onthuld waar hij en zijn middenvelder Houssem Aouar heen willen. We weten dat we spelen voor een zeer grote club, maar we willen verhuizen naar een van de top drie clubs in de wereld. Kijk dan eens naar Ussem, hij zal 10 keer beter worden. Het zal hetzelfde zijn met mij, Depay vertelde Canal+. Het contract van de Nederlander met Lyon loopt in de zomer af, waarna hij een vrije agent wordt
Stones scoorde de derde dubbel van zijn carrière. Dit is de derde dubbel in de carrière van de Engelsman. In 2017 scoorde hij tweemaal tegen Feyenoord in de Champions League voor City en in 2018 tegen Panama in een Brits shirt