Netherlands

Nestlé legt extra voorraden aan in Groot-Brittannië

De Britse tak van consumentengoederenmaker Nestlé is extra voorraden aan het aanleggen vanwege de aanstaande brexit. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat Britse consumenten in het geval van een „rommelig vertrek” niet aan hun favoriete producten kunnen komen, zei topman Mark Schneider.

Nestlé sorteert daarmee voor op een no-dealbrexit waarbij er mogelijk problemen ontstaan met het invoeren van goederen. Alom wordt gevreesd dat er bij zo’n vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder handelsakkoord onder meer bij grensovergangen vertragingen ontstaan.

Echt grote problemen verwacht Schneider niet, omdat Nestlé veelal lokaal produceert. Dat heeft het bedrijf ook geholpen in de coronaperiode waarin lange aanleveringsketens door allerlei beperkingen problemen konden geven.

Tijdens de crisis kochten consumenten meer zogeheten ‘comfort food’ als chocola en snoep, maar tegelijkertijd merkte Nestlé ook dat er meer vraag was naar gezond voedsel en supplementen en vitamines. In die tak wil Nestlé door blijven groeien.

Football news:

Conte about 2:0 met Genua: Inter zijn zich bewust van hun kracht, en dit hielp ons met vertrouwen te spelen
👏 De hele wereld praat over Khabib ' s vertrek en feliciteert hem met zijn overwinning. Zij eisen de eerste plaats in de waardering voor hem en respecteren de wens om bij zijn familie te zijn hier Conor, Ronaldo, Joe Rogan en anderen
Klopp Pro 2:1 met Sheffield: wint 2:0 of 3:0 komen wanneer je fel vecht in games als deze
Messi herhaalde zijn slechtste zegereeks-6 wedstrijden zonder doelpunten voor Real Madrid
Schalke is 21 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen in de Bundesliga en bevindt zich op de voorlaatste plaats
Suarez deelt de eerste plaats in de La Liga goalscoring race met Fati en Paco, met 5 (4+1) punten in 5 wedstrijden
Real Madrid verslaat Barcelona met overwinningen in full-time officiële wedstrijden-97 vs 96