Netherlands

Nieuw-Zeelandse club begint voetbalseizoen in Australië

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Nieuw-Zeelandse voetbalclub Wellington Phoenix verhuist tijdelijk naar Australië voor de start van het nieuwe seizoen. De club uit Wellington keert pas terug naar het eigen stadion als de reisrestricties met betrekking tot het coronavirus zijn versoepeld. Wellington Phoenix komt uit in de Australische A-League.

Omdat het voor voetballers niet te doen is om de geldende quarantaineregels in acht te nemen, heeft de club besloten tijdelijk te verhuizen naar de provincie New South Wales. Daar zal de club zich vanaf 1 november ook voorbereiden op het nieuwe seizoen.

"De club zal de mogelijkheden bekijken om later in het seizoen de thuiswedstrijden weer in Nieuw-Zeeland te spelen. Dat is afhankelijk van de wijzigingen die door de Nieuw-Zeelandse regering worden aangebracht rond het quarantaineproces van twee weken bij terugkeer van een persoon naar Nieuw-Zeeland en de kosten die moeten worden gemaakt om terug te keren naar Nieuw-Zeeland", aldus de club.

Het nieuwe seizoen in de A-League begint op 27 december.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler