Netherlands

Nieuwe 27-inch iMac krijgt geniale nieuwe features

Daar is-ie dan! We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu heeft Apple de nieuwe 27-inch iMac gelanceerd. Zoals verwacht gaat het niet om een complete redesign, en ook Apple’s nieuwe Silicon-processors zitten er nog niet in. Op het eerste gezicht lijkt het daarom een vrij conservatieve update van de hardware, maar er is meer aan de hand. Want dit moet wel een van de grootste ‘spec-bumps’ van de laatste jaren zijn. Kortom, als je nu een iMac nodig hebt, is dit hét moment om toe te slaan! We zetten even alle vernieuwingen op een rij.

iCreate 120

Geweldige specificaties 27-inch iMac

De belangrijkste vernieuwingen betreft uiteraard de processor. Zoals gezegd heeft Apple nog niet ervoor gekozen om zijn eigen Silicon-chips te gebruiken, voor dit model blijft het bedrijf nog even vasthouden aan Intel. Het gaat om de tiende generatie van Intels Core i-chips, nu beschikbaar met zes tot wel tien (!) processor-kernen. De Turbo Boost bereikt nu duizelingwekkende 5,0 GHz in de snelste configuratie en is 65 procent sneller dan zijn voorgangers. Dan is het mooi meegenomen dat je er ook gelijk tot 128 GB aan werkgeheugen in kunt laten bouwen.

Ook qua grafische kaart gaat de Mac een heel stuk vooruit met de AMD Radeon Pro 5000-serie – voor het eerst beschikbaar met 16 GB aan grafisch geheugen.

SSD en T2

Daarnaast hebben alle 27-inch iMac-modellen nu standaard een SSD. Het Fusion Drive is verleden tijd. De opslag begint bij 256 GB en kan worden uitgebreid tot 8 TB flashgeheugen. Verder beschikt de iMac nu altijd over de beveiligingschip T2.

Beter scherm met optie voor nano-textuur

Het scherm van de iMac 27-inch ondersteunt nu TrueTone zodat de kleurtemperatuur zich altijd aanpast aan het omgevingslicht. Maar dat is niet het enige leuke nieuwtje, want de iMac leert iets van Apple’s Pro Display XDR. Voor het eerst krijgt de iMac een optie voor een mat scherm, dankzij Apple’s nanotextuur-techniek. De optie daarvoor is met 625 euro niet eens heel duur. Het Retina 5K-dislpay is hierdoor beter dan ooit.

Opnemen van geluid en video

Ten slotte krijgt de iMac 27-inch nog beter mogelijkheden om op te nemen. Er zit nu een complete microfoon-array in, dat opnames in studiokwaliteit mogelijk moet maken. En de webcam krijgt eindelijk een langverwachte update naar 1080p. In een tijd van thuiswerken zeker geen overbodige luxe.

De 27-inch iMac is per direct beschikbaar, vanaf 2099 euro.

Bron: Apple Newsroom

Football news:

Liverpool tekende een vijfjarig contract bij Jota. Het transferbedrag zou 43 miljoen euro kunnen zijn. Wolverhampton middenvelder Diogo Jota is dicht bij een verhuizing naar Liverpool. Volgens journalist Fabrizio Romano heeft de club van Merseyside een contract gesloten met Jorge Mendes, de 23-jarige Portugese agent. (') Jota is bereid de overeenkomst tot juni 2025 te ondertekenen. Er zijn momenteel onderhandelingen gaande tussen Liverpool en Wolverhampton. Het transferbedrag kan ongeveer 43 miljoen euro bedragen. Jota scoorde 7 goals en 2 goals in 34 Premier League wedstrijden vorig seizoen. Hier kunt u de statistieken van de speler bekijken
Ik verliet alles en ging naar de andere kant van de wereld voor mijn favoriete team. Het hartverwarmende verhaal van een Noorse fan die verliefd is op Santos
Lewandowski scoorde in de 1ste ronde van de Bundesliga in 7 seizoenen en herhaalde het record
Gnabry scoorde een hattrick tegen Schalke
Lewandowski scoorde voor Schalke in hun 10e Bundesliga wedstrijd op een Rij. In de eerste ronde van de Bundesliga scoorde Robert Lewandowski met Schalke
Gnabry scoorde de snelste goal in 18 jaar in de openingswedstrijd van de Bundesliga
Manchester United heeft een vijfjarig contract met Telles. Er moet nog overeenstemming worden bereikt met Porto