Netherlands

Nieuwe orkaan bedreigt Mexico en VS

De tropische storm Zeta heeft zich ontwikkeld tot een orkaan van de eerste categorie en zorgt voor veel regen in de Mexicaanse steden Cozumel en Cancun. Naar verwachting draait Zeta naar het noorden en dreigt de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi te treffen.

De orkaan gaat vermoedelijk dinsdag aan land op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Die regio kampte enkele weken geleden al met grote overstromingen door de orkaan Delta. Maar liefst 20 centimeter regen zou in Yucatán, delen van Cuba en zelfs in Florida kunnen vallen als Zeta naar het noorden trekt, zeggen weersvoorspellers.

Zeta is al de 27e storm in het huidige orkaanseizoen, slechts een minder dan in 2005 toen Katrina New Orleans verwoestte. Dit jaar hebben zich zoveel stormen gevormd dat het orkaancentrum geen officiële namen meer heeft en Griekse letters gebruikt om stormen aan te duiden.

De VS zijn bijzonder zwaar getroffen, met orkanen Isaias, Laura, Hanna, Sally en Delta die allemaal de kustlijn aandeden en miljarden dollars aan schade veroorzaakten. Zeta zou de elfde storm kunnen zijn die dit jaar in de VS aan land gaat. Als die Louisiana bereikt, wordt de staat dit seizoen voor de vijfde keer geraakt.

Football news:

ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler
Jermain Defoe: Kane en zoon zijn op dit moment de beste link in de wereld.Voormalig England striker Jermain Defoe heeft zijn gedachten gedeeld over Tottenham stakers Harry Kane en Son Heung-Min. Wat Mourinho deed met Kane en zoon is geweldig. Met Kane en zoon was Mourinho ongelooflijk zei Defoe op de mennie Talks podcast. Deze twee zijn de beste groep ter wereld op dit moment. Het moeilijkste op het hoogste niveau is stabiliteit. Zo 'n stabiliteit van dit paar is geweldig, zei Defoe voor de Mannie Talks Podcast