Netherlands

Noordelijke provincies krijgen 438 miljoen euro uit Europese fondsen

Energietransitie Groningen, Friesland en Drenthe krijgen geld uit Europese Fondsen om onder meer banen te creëren in de duurzame energie.

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe krijgen de komende zeven jaar 438 miljoen euro uit Europese fondsen toebedeeld. Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken, CDA) woensdag bekendgemaakt, melden lokale media.

Bijna driekwart van het geld komt uit een nieuw fonds voor energietransitie (JTF) en is onder meer bedoeld om banen in de duurzame-energiesector te creëren. De Noordelijke provincies lobbyen al maanden voor geld uit het fonds, vanwege het banenverlies door het beëindigen van de gaswinning in Groningen. De Groningse commissaris van de koning René Paas hoopt dat met het toegekende aandeel een „groene banenmotor” op gang kan worden gebracht, zei hij dinsdag.

Geld uit het JTF-fonds kan daarnaast in de voorgestelde Lelylijn worden gestoken, een treinverbinding die de verbinding tussen Noord-Nederland en de Randstad moet gaan verbeteren. Ook kan het fonds waterstofprojecten financieren. De overige 108 miljoen euro komt uit een regionaal ontwikkelingsfonds (EFRO) en is bedoeld voor innovatie in het midden- en kleinbedrijf.

Football news:

Sinds 1999 scoort Zlatan elk jaar. Gisteren scoorde hij de eerste goals in 2021
Real Madrid is ervan overtuigd dat PSG 150 miljoen euro zal vragen voor mbape. Madrid is niet bereid om zoveel te betalen. Real Madrid is van mening dat de overname van PSG striker Kylian Mbappe problematisch zal zijn. De club van Madrid is ervan overtuigd dat de Parijzenaars ongeveer 150 miljoen euro voor de speler zullen vragen. Real zal niet in staat zijn om aan dergelijke eisen te voldoen, volgens de overdracht van Jugones op El Chiringuito journalist Jose Pedrerol. De belangstelling van Madrid voor de Fransman is al lang bekend. Het huidige contract met PSG verloopt in de zomer van 2022. Dit seizoen heeft de speler 12 goals gescoord en 5 assists gemaakt in 16 Ligue 1 wedstrijden. Zijn volledige statistieken zijn hier te vinden
Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen