logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Noorwegen stopt bijdrage ontbossingfonds

In navolging van Duitsland trekt ook Noorwegen zijn bijdrage aan het fonds ter bescherming van het Amazonegebied in. Het gaat om een bedrag van 30 miljoen euro.

Volgens de Noren heeft Brazilië de overeenkomst met de geldschieters aan het fonds geschonden, omdat het land de strijd tegen ontbossing de rug zou toekeren. Noorwegen is met een bijdrage van 830 miljoen euro aan het fonds sinds de oprichting elf jaar geleden de grootste ‘sponsor’ .

Het Amazonegebied is van vitaal belang om planeetverwarmende koolstofdioxide in de atmosfeer op te nemen en om te zetten in zuurstof. De bezorgdheid over het bos is toegenomen sinds de Braziliaanse president Jair Bolsonaro aantrad in januari. Ontbossing in het Amazonegebied van Brazilië steeg in juli naar alarmerende niveaus.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO