Netherlands

Oerconservatieve Hongaarse politicus betrapt op homo-orgie

Homorechten Europarlementariër József Szájer, een vertrouweling van Viktor Orbán, probeerde vrijdagnacht een illegaal seksfeest via de regenpijp te ontvluchten. Hij is inmiddels afgetreden.

De Hongaarse Fidesz-politicus die het grondwettelijk verbod op het homohuwelijk bewerkstelligde, is vrijdagnacht door de Brusselse politie betrapt op een illegale, homoseksuele orgie. Het seksfeest waar Europarlementariër József Szájer (59) en een twintigtal andere mannen hun vertier zochten, werd door de politie opgebroken na klachten van buren. Niet omdat de mannen merendeels naakt rond liepen, maar omdat zij met hun bijeenkomst de plaatselijke lockdownregels overtraden.

Volgens berichten in Belgische media probeerde Szájer via de regenpijp aan de politie te ontkomen, waarbij hij lichtgewond raakte. Vervolgens deed hij – vergeefs – een beroep op politieke immuniteit. Ook werd xtc aangetroffen in zijn rugzak. Hij zou, net als andere aanwezigen, een boete hebben gekregen.

De kwestie is uiterst pikant omdat Szájer een vertrouweling is van de Hongaarse premier Viktor Orbán en de echtgenoot van Tünde Handó. Zij is momenteel rechter aan het Constitutioneel Hof van Hongarije en is belangrijk voor Orbáns hervormingen van de rechterlijke macht.

Szájer was zelf verantwoordelijk voor het herschrijven van de Hongaarse grondwet in 2010. Door daarin vast te leggen dat het huwelijk een exclusieve aangelegenheid is voor heteroseksuele stellen, werd het al bestaande verbod op trouwen voor paren van hetzelfde geslacht verzwaard.

De rechts-nationalistische Fidesz-regering heeft de coronacrisis aangegrepen om de rechten van homo- en transseksuelen verder te beperken. In noodwetten die formeel bedoeld zijn om de pandemie te bestrijden, is bijna terloops vastgelegd dat transpersonen niet langer juridisch hun geslacht kunnen wijzigen en wordt het homoseksuele stellen moeilijker gemaakt om kinderen te adopteren.

Moet de Hongaarse Laura voor eeuwig als Richárd door het leven?

Szájer was een van de oprichters van Fidesz en zat sinds 2004 voor die partij in het Europees Parlement. Afgelopen zondag gaf hij plotseling zijn zetel op. Officieel omdat hij de dagelijkse politiek als „een toenemende mentale uitputting” ervoer. In een schriftelijke verklaring op dinsdag gaf hij toe dat zijn aanwezigheid op „een huisfeest”, de werkelijke reden was geweest.

Szájer ontkent dat de aangetroffen xtc-pil van hem was, maar gaat niet in op de seksuele aard van het feest, noch op zijn ontsnappingspoging. Hij biedt zijn excuses aan aan zijn gezin, collega’s en kiezers voor een „strikt persoonlijke misstap”.

Football news:

Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun
Roma maakte een extra substitutie in de Italiaanse Cup wedstrijd. In de Italiaanse beker eindigde de club met een technische nederlaag (Roma) en verloor in de 1/8 finale in extra tijd van Spezia (2:4). De Club van Rome kan echter wachten op een technische nederlaag na de feiten voor het overschrijden van het toegestane aantal vervangingen. Het feit is dat de hoofdcoach van Roma Paulo Fonseca zes substituties maakte tijdens de wedstrijd-vier in regelmatige tijd en twee meer in extra tijd. De FIFA heeft onlangs toestemming gegeven voor een extra vervanging van overwerk, maar volgens het reglement van de Italiaanse Cup krijgt de club extra tijd voor vervanging in extra tijd, maar geen extra vervanging, waarvan het maximum aantal hetzelfde blijft-vijf. Roma wilde echt uit de beker: twee rooien in 30 seconden en een illegale vervanging in overwerk
De Premier League onderzoekt de overplaatsing van Snodgrass naar West Brom. West Ham verbood hem om tegen hen te spelen tijdens de verkoop
Football heeft ingebroken in Fortnite. Het spel zal de Pele Cup hosten, voeg de uniformen van Man City, Juventus en Milaan, en een legendarische viering
Shalimov over Miranchuk: Atalanta is een ideaal team voor hem. Ga nergens heen
Agent over Wendel in Zenit: een riskante deal, kan niet gerechtvaardigd worden