Netherlands

Ongeveer 1300 minder coronabesmettingen gemeld

Het dagelijkse aantal coronagevallen is gedaald met bijna 1300. Tussen vrijdag en zaterdagochtend zijn 4499 positieve tests gemeld bij het RIVM. Op vrijdag meldde het instituut (na correctie) 5781 gevallen en dat was een flinke stijging ten opzichte van donderdag (ongeveer 4500). Het aantal sterfgevallen is zaterdagmiddag nog niet vrijgegeven. Vrijdag steeg dat aantal met 84.

De cijfers schommelen al de hele week, met dalingen op maandag, dinsdag en donderdag, en weer forse stijgingen op woensdag en vrijdag. In totaal zijn sinds het uitbreken van corona 513.513 positieve tests gemeld, en 9326 sterfgevallen.

In Amsterdam zijn afgelopen etmaal 250 mensen positief getest, in Rotterdam 183 en in Den Haag 122. Daarna volgen Tilburg (70) en Enschede (66).

Tussen zondag 22 november en zaterdag 28 november zijn 34.260 besmettingen gemeld, en 457 sterfgevallen.

Football news:

Ter Stegen en de verdedigers van Barcelona hebben claims gemaakt tegen Griezmann voor commentaar op een slechte defensieve prestatie na de Super Cup (Cadena SER)
PSG kan Barca defender Emerson kopen voor 25 miljoen euro
Pirlo op de Super Bowl: Dit is niet mijn confrontatie met Gattuso, maar Juventus-Napoli
Ik gaf Pirlo meer klappen op zijn hoofd dan zijn vader. Morgen voetbal, laat de sterkste overwinning
Flick over de verhuizing van Alaba naar Real Madrid: Hope sterft als laatste
Ødegaard heeft Real Madrid gevraagd om hem te laten gaan naar de huur middenvelder Real Madrid Martin Ødegaard is ontevreden over de hoeveelheid speeltijd dit seizoen. De Noorse voetballer wil de rest van het seizoen in bruikleen bij een andere club. Hij vroeg Real Madrid om hem uit te lenen
Joan Laporta: er zullen 18 teams in de Super League zijn, ze zullen 800 miljoen euro ontvangen. Zij zullen niet geïnteresseerd zijn in de nationale kampioenschappen