Netherlands

Oostenrijks dorpje ‘Fucking’ verandert naam naar ‘Fugging’

Oostenrijk De afgelopen jaren trokken talloze toeristen naar Fucking en werden de plaatsnaambordjes in het dorp bij herhaling gestolen.

Het woord ‘Fucking’ gaat verdwijnen van de landskaart van Oostenrijk. De gemeenteraad van het dorp met de opmerkelijke naam heeft deze week besloten dat het plaatsje vanaf 1 januari 2021 Fugging zal heten, melden Oostenrijkse media donderdag. Formeel is geen reden gegeven voor het besluit, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de betekenis die het woord heeft in het Engels.

De afgelopen jaren trokken talloze toeristen naar het dorp om selfies te nemen met de plaatsnaambordjes. Deze werden ook herhaaldelijk gestolen, tot onvrede van de gemeenteraad. Enkele jaren geleden werd al besloten om de borden vast te lassen aan de bijbehorende palen en de palen in beton te plaatsen om de kans op diefstal te verkleinen.

Naast toeristen trok Fucking ook verschillende bedrijven. Zo is het Duitse biermerk Fucking Hell vernoemd naar het dorp en speelt het boek Bad Fucking zich af in het plaatsje. Ook ging de Britse presentator Jeremy Clarkson eens op bezoek in Fucking met zijn programma The Grand Tour. Voor deze serie bracht hij ook een bezoek aan andere plaatsen met aparte namen zoals Wank (aftrekken in het Engels) en Kissing.

Fucking, vanaf 1 januari dus Fugging, ligt in het westen van Oostenrijk, zo’n 35 kilometer ten noorden van Salzburg. Het dorp heeft zo’n honderd inwoners.

Football news:

Zidane is niet van plan af te treden, Real Madrid zal een beslissing nemen na het seizoen (Marca)
Chiesa heeft zijn enkel bezeerd. Hij werd vervangen in de wedstrijd tegen Napoli
Neuer op Bayern ' S twee opeenvolgende overwinningen: Dit is een boodschap aan de concurrenten
Gattuso about 0:2 met Juve: Insigne moet niet denken dat Napoli verloren door hem
Nepomnyasjchy tegen het verminderen van de RPL tot 12 clubs: Rusland is niet bereid om een groot aantal fans op te offeren
Wolverhampton loan Willian Jose van Sociedad met een uitkoopoptie. Real Sociedad forward Jose Willian is dicht bij een verhuizing naar Wolverhampton. De Engelse club heeft ermee ingestemd de 29-jarige Braziliaan tot het einde van het seizoen te leasen met het recht om uit te kopen. Willian zal pas volgende week in Wolverhampton aankomen, omdat hij nog geen werkvergunning in Engeland heeft gekregen vanwege de nieuwe Brexit-voorschriften. Wolven zien de spits als vervanging voor de gewonde Raul Jimenez. Eerder berichtte men belangstelling voor Willian uit Letico. In 13 wedstrijden van het seizoen scoorde de speler 3 goals en maakte 1 assist. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
AC Milan is dicht bij het lenen van Tomori aan Chelsea met een 20+ miljoen euro buy-out optie