Opnameleider David Halls, de persoon die het pistool aan Alec Baldwin overhandigde op de set van Rust, zegt het wapen niet goed te hebben gecontroleerd voordat hij het aan de acteur gaf. Met het pistool werd kort daarna een dodelijk schot afgevuurd.

In zijn verhoor heeft Halls volgens TMZ gezegd dat wapensmid Hannah Gutierrez-Reed hem het wapen liet zien. Halls zag drie kogels zitten maar bekeek de rest niet en geeft toe dat hij ze allemaal had moeten controleren.

Ook Gutierrez-Reed is verhoord. Zij zegt "alle nodige stappen te hebben ondernomen" om de veiligheid rond het wapen te garanderen. Ze vertelt dat ze de inhoud van het pistool heeft gecontroleerd en spreekt hierbij van dummy's; nepkogels. Volgens de wapensmid waren er geen echte kogels aanwezig op de set.

Na het controleren van het wapen waarmee hoofdrolspeler Baldwin later zou schieten ging de crew lunchen en bewaarde Gutierrez-Reed het pistool in een kluis. Volgens de wapensmid hadden slechts een paar personen toegang tot deze kluis.

Na de lunch vond de repetitie plaats waarbij Baldwin het pistool door Halls overhandigd kreeg en vervolgens een dodelijk schot afvuurde op cameravrouw Halyna Hutchins. Hierna controleerde Halls het pistool opnieuw en zag hij vier dummykogels en een restant van een echte kogel.

Op de set van Rust werden zo'n vijfhonderd kogels gevonden, zo maakte de politie van Santa Fe woensdag rond 18.00 uur (Nederlandse tijd) bekend. Dit zouden niet alleen dummykogels zijn. Momenteel wordt er door de politie onderzoek gedaan naar het bewijsmateriaal en ook wordt er gesproken met iedereen die toen op de set aanwezig was. Dit waren ongeveer negentig mensen.

Verder meldde de politie dat er geen camerabeelden zijn van het fatale schietincident. Het is op dit moment nog te vroeg om iets te zeggen over een eventuele vervolging in de zaak. Dat kan pas als het onderzoek is afgerond.

Wie waren er betrokken bij het schietincident op de set van Rust?