Netherlands

Opnieuw Canadees ter dood veroordeeld in China

Diplomatieke rel Een Chinese rechter heeft de Canadees Xu Weihong ter dood veroordeeld voor het produceren van drugs. Het is de derde Canadees die dit vonnis krijgt in China in twee jaar tijd.

Een Canadese man is donderdag ter dood veroordeeld in China voor het produceren van drugs. Dat oordeelde de Chinese rechtbank van Guangzhou donderdag, melden internationale persbureaus. Wat Xu Weihong precies zou hebben gedaan, is onduidelijk.

In 2019 veroordeelde de Chinese rechter ook al twee Canadezen tot de doodstraf voor drugsdelicten. In januari 2019 kreeg Robert Lloyd Schellenberg het vonnis in hoger beroep. Hij werd in 2016 veroordeeld tot 15 jaar cel, daar ging de openbare aanklager drie jaar plotseling tegen in beroep. In april 2019 werd de Canadees Fan Wei ter dood veroordeeld. De straf is nog niet uitgevoerd omdat beide mannen bezwaar hebben aangetekend.

De zware vonnissen houden volgens de persbureaus mogelijk verband met een diplomatieke rel tussen China en Canada, die begon met de aanhouding van de Chinese Huawei-bestuurder Meng Wanzhou in Vancouver. Deze arrestatie vond in opdracht van de Verenigde Staten plaats in december 2018. Meng heeft volgens de VS het Amerikaanse handelsembargo te hebben geschonden, door Amerikaanse technologieën aan Iran te leveren. Zij zit in Vancouver onder huisarrest in afwachting van uitlevering aan de VS.

Football news:

Vitaly Kutuzov: Atalanta tekende de beste deal in de Serie A door de ondertekening van Miranchuk
Klopp hield niet van het applaus op de bank van Liverpool na de verhuizing van Christensen
Barcelona en Wolverhampton kunnen instemmen om Semedu over te dragen voor 30 miljoen euro plus bonussen
Cesc Fabregas: Mane is de beste speler in de Premier League
= = Interlandcarrière = = Benzema speelde zijn 350e wedstrijd voor Real Madrid in La Liga
Atletico praat met Arsenal om Torreira uit te kopen. Volgens de journalist Fabrizio Romano zijn de schutters in gesprek om de 24-jarige met een koopoptie te leasen. Torreira zelf wil Arsenal verlaten. Arsenal wil de Uruguayaan direct verkopen om de middelen te krijgen voor de aankoop van atleten middenvelder Thomas Parti of Lyon middenvelder Houssem Aouar. De statistieken van Torreira zijn hier te vinden
Kulusevski scoorde met de zesde touch en het eerste schot voor Juve - dit is cruciaal in de debuutoverwinning van coach Pirlo