Netherlands

Opnieuw vele betogingen in Duitsland: ‘WEG MET DE CORONAMAATREGELEN!’

Sinds de hereniging van Duitsland zijn de Duitsers gewend geraakt aan hun vrijheid. Daar moet je dan ook niet aankomen, want anders gaan ze massaal de straat op om hun vrijheid af te dwingen. Er zijn wekelijks protesten tegen de coronamaatregelen in de Bondsrepubliek. Regelmatig kwam het ook tot schermutselingen met de Polizei.

Vandaag vonden er zelfs protesten plaats in het hele land. Volgens Duitse Media ging het veelal om kleinschalige protesten. Dat laatste is ook niet zo gek, omdat je in Duitsland vanwege de coronamaatregelen maar met maximaal 50 mensen mag demonstreren.

Alleen al in Berlijn waren er vele tientallen demonstraties aangemeld zodat de betogers zich door de stad konden spreiden en zich zo konden houden aan het maximum van 50 betogers. 1.100 agenten werden opgetrommeld om de rust in de Duitse hoofdstad te bewaken.

‘WEG MET DE CORONAMAATREGELEN!’ was een veelgehoorde uitspraak tijdens de demonstraties die niet alleen plaatsvonden in Berlijn, maar waren verspreid over heel Duitsland. De rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft aangekondigd dat ze morgen (zondag) willen demonstreren in Stuttgart. Aan die demonstratie mogen niet meer dan honderd mensen deelnemen.

In Spanje zijn er ondertussen ook protesten uitgebroken. In de Spaanse hoofdstad Madrid gingen duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De lockdown is inmiddels opgeheven in Spanje, maar de betoger richtten zich vooral op de aanpak van de coronacrisis door de regering van premier Pedro Sánchez.

Football news:

Leipzig miste een 1-1 overwinning op Paderborn in de 92e minuut. De club verliest geen 12 vergaderingen
Lewandowski scoorde 30 Bundesliga doelpunten voor de derde keer in zijn carrière in een seizoen
Muller herhaalde het Bundesliga record met 20 assists in een seizoen
Lewandowski brak zijn record door 44 goals te scoren voor de club in een seizoen
Lewandowski en Muller missen de wedstrijd tegen Borussia Gladbach vanwege een kaartinval
Bayern speelt in armbanden met de woorden black Lives matter
Messi plaatste een foto van camp Nou: hoeveel ik deze plek gemist heb