Netherlands

Panda-jong in Ouwehands is vernoemd naar Vincent van Gogh

De baby-panda in Ouwehands Dierenpark heeft eindelijk een naam! Op een website konden mensen stemmen op hun favoriet, en de winnaar is: Fan Xing.

De panda is vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. In het Chinees heet Van Gogh 'Fan Goa'. De 'Fan' in Fan Xing komt dus daar vandaan.

Fan Xing is ook vernoemd naar zijn of haar vader. Die heet Xing Ya. 'Xing' betekent ster in het Chinees. Het is een naam voor zowel meisjes als jongens, want het is nog niet duidelijk of Fan Xing een meisje of jongen is. De verzorgers zijn nog niet bij het jong in de buurt geweest.

De moeder laat zich af en toe zien, maar het jong niet. We komen ook niet bij het jong, want we willen de natuurlijke situatie nabootsen. We storen ze niet.

panda-verzorger José Kok

Ook bezoekers kunnen Fan Xing dus nog niet in het echt zien. Maar op de camera-beelden is te zien dat het goed gaat met hem of haar.

100 dagen naamloos

Het panda-jong werd al in mei geboren. Het kreeg nog geen naam, omdat het een Chinese traditie is om dat pas na 100 dagen na de geboorte te doen.

Football news:

Raki op de Europese super Cup: Ik wil Bayern laten lijden
Het blijkt dat ze in Italië een boek over Streltsov hebben geschreven - we waren ook verrast! En we ontdekten van de auteur waarom hij plotseling een Sovjetheld koos
We hebben hem geen vragen gesteld. Het is een leugen dat hij niet kan vervoegen werkwoorden
Havertz op Barnsley ' s hattrick: dit is nog maar het begin, Ik wil nog meer
RFU-Barnaul Dynamo: voor betalingen voor Sobolev, moet u contact opnemen met Spartak
Barcelona-Suarez: Bedankt voor deze 6 jaar! De speler verhuisde naar Letico
18-jarige Spartak jeugd middenvelder Shiltsov riep naar het eerste team (Sport24)