Netherlands

Politici en BN’ers keren zich fel tegen #Ikdoenietmeermee

Politici en BN’ers keren zich fel tegen #Ikdoenietmeermee

Onder andere Claudia de Breij keert zich tegen de oproep #ikdoenietmeermee. „De conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui”, verzucht ze. Afbeelding: ANP Kippa

Veel politici en BN’ers hebben zich maandagavond gekeerd tegen een oproep van een groepje zangers en modellen om de coronaregels van het kabinet te negeren.

Onder anderen Famke Louise, Tim Douwsma en Brace riepen volgers met de hashtag #Ikdoenietmeermee op zich tegen de coronarichtlijen van het kabinet te keren.

Lees ook: Populaire artiesten in verzet tegen coronabeleid kabinet met #ikdoenietmeermee

Maar zij lijken weinig bijval van collega’s te krijgen. „In mijn oudejaars pleit ik voor saamhorigheid, empathie en betrokkenheid. Dus ja, ik sta recht tegenover elke ‘artiest’ die #ikdoenietmeermee propageert”, stelt cabaretier Dolf Jansen. „Hear hear”, beaamt zanger Tim Knol. Ook Claudia de Breij vraagt zich af of de Famke Louises van deze wereld afzien van medische hulp als zij daadwerkelijk corona krijgen. „Ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui”, verzucht ze.

Ook politici nemen hard stelling tegen de actie. „Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #Coronadoetwelmee”, beklemtoont VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff.

D66-fractieleider Rob Jetten sluit zich bij hem aan. „Ik snap de frustratie best, maar ik snap niks van deze oproep. Kritische vragen stellen mag, maar beïnvloed mensen niet met deze verkeerde boodschap. Voor iedereen geldt: houd je aan de regels. Dan kunnen we straks allemaal weer naar optredens of de kroeg.#ikdoewelmee”, aldus Jetten.

De hashtag #Ikdoewelmee was maandagavond trending, als reactie op de actie tegen de coronarichtlijnen van het kabinet.

Football news:

Fans van de Premier League Verenigd tegen de TV: in plaats van het kopen van lucifers, geven ze geld aan liefdadigheid (ze verzamelden meer dan 100.000 pond)
Ancelotti over de verwijdering van Dinh: gewoon belachelijk. Misschien beïnvloedde het gesprek van Pickford en Richarlison het besluit dat Everton manager Carlo Ancelotti na de nederlaag tegen Southampton in de Premier League een opmerking maakte. We speelden niet zo goed, Southampton was beter en verdiende te winnen. Soms ben je niet op je best. In Everton gebeurde dit na een hele goede serie. We moeten met dezelfde geest en vertrouwen vooruit kijken. Een rode kaart is belachelijk. Er was niets opzettelijk, zeker geen geweld. Misschien was het geel. Misschien heeft al dat gepraat over Pickford en Richarlison de beslissing beïnvloed, en als dat het geval is, is het verkeerd, het is niet eerlijk. We zullen de verwijdering aanvechten, dat is zeker. Ik heb de spelers verteld dat de winter eraan komt en dat we klaar moeten zijn, zei Ancelotti. In de 72e minuut stapte Toffees verdediger Luca Digne op de voet van Kyle Walker-Peters, waarvoor scheidsrechter Kevin Friend de Fransman een rode kaart liet zien. * Everton keeper Jordan Pickford blesseerde Virgil van Dijk in de 2-2 overwinning op Liverpool. Richarlyson werd weggestuurd voor een overtreding op Thiago Alcantara. Geniet van het moment: in de top competities zijn niet de favorieten - EvertonLille en real Sociedad
Napoli won 4 van de 5 wedstrijden van de Serie A met een score van 14:2. De enige nederlaag-technisch van Juve
Adama Traore op olie op mijn handen, nu kan ik wegglippen. Mijn tegenstanders vroegen me wat er aan de hand was, maar ik zei dat ik niet wist
Everton verloor voor de eerste keer in het seizoen, maar blijft de eerste in de Premier League
Hazard werd opgenomen in Real Madrid ' s bod voor de wedstrijd tegen Borussia Monchengladbach
Pele: als ze voetbal spelen op de maan, zal ik vliegen om de bal een beetje