Netherlands

President Bolsonaro gaat bij negatieve test weer aan het werk

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft maandag gezegd dat hij zich „heel goed” voelt en weer aan het werk zal gaan als hij dinsdag een negatieve uitslag heeft bij de coronatest. Ook zei hij dat hij in isolatie zal blijven totdat hij coronavrij is.

De rechts-populistische president verklaarde aan CNN Brasil dat hij niet buiten adem is en dat hij ook zijn smaak niet heeft verloren, twee gevolgen van Covid-19 waar veel patiënten mee te maken hebben.

„Ik voel me goed”, zei Bolsonaro maandag. „Morgen staat een nieuwe test gepland. Als alles goed is, ga ik weer aan het werk. Anders moet ik nog enkele dagen wachten.” Bolsonaro testte afgelopen dinsdag positief, maar een dag later zei hij dat hij zich alweer een stuk beter voelde. Dat scheef hij toe aan het gebruik van het omstreden anti-malariamedicijn hydroxychloroquine.

Brazilië is na de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land ter wereld door de coronapandemie. Het ministerie van Volksgezondheid registreerde ruim 20.000 nieuwe besmettingen maandag met het totaalaantal gevallen in het land van bijna 1,9 miljoen. Meer dan 72.000 mensen in Brazilië zijn overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Football news:

Gasperini op Neymar: een van ' s werelds sterkste spelers. Hij zal problemen creëren voor elke tegenstander
Tuchel op crutches ging naar de Champions League match met Atalanta
Chelsea wil Ajax defender Tagliafico tekenen. Hij wordt gezien als een alternatief voor Chilwell
Tottenham tekende een contract bij Højbjerg en verkocht aan Southampton Walker-Peters
Goretzka over Messi: na de confrontaties met Ronaldo is het leuk om te spelen tegen een andere belangrijke speler van de 10e verjaardag
Matteus op Levandovsky: dit is niet alleen de beste speler ter wereld. Zijn karakter en wil zijn uniek
Messi trainde met een verband op zijn linkerbeen. Dit is een voorzorgsmaatregel, hij zal tegen Bayern spelen