Prins Constantijn zit in zelfisolatie nadat hij een week geleden nauw contact had met een besmette persoon, zo laat hij vrijdag weten op Twitter.

"Voel me een paria die bang is iets door te geven wat ik waarschijnlijk helemaal niet heb", meldt Constantijn. "Ook apart om dagen onbewust rond te lopen. Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden hebt, handen gewassen... Denk het wel."

Constantijn was dinsdag nog aanwezig bij de troonrede van koning Willem-Alexander in de Grote Kerk in Den Haag. Het is niet bekend of hij zich heeft laten testen op het coronavirus. Constantijn meldt dat zijn isolatie nog drie dagen duurt.

Voor zover bekend is Constantijn het eerste lid van het koningshuis dat in zelfisolatie moet als gevolg van contact met een besmette persoon.

Koningspaar hield geen afstand op vakantie

Eind vorige maand ontstond er ophef rondom koning Willem-Alexander en koningin Máxima nadat ze geen afstand hadden gehouden tijdens hun vakantie in Griekenland. Ze poseerden met een restauranteigenaar op het eiland Milos en stonden dicht bij elkaar. De foto lekte uit via RTL Nieuws.

Het koningspaar bood zijn excuses aan voor het niet naleven van de afstandsregel. "In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet", schreven ze in een verklaring op Twitter. "Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen."