Netherlands

Protesten in Rusland na aanhouding gouverneur in moordzaak

Duizenden mensen hebben in het oosten van Rusland gedemonstreerd tegen de arrestatie van hun gouverneur Sergej Foergal. Hij zit in voorarrest en wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere moorden.

Waarnemers in de stad Chabarovsk spreken over het grootste protest in jaren. Betogers scandeerden „vrijheid”, „Moskou, ga weg” en „Poetin is een dief”. Lokale media berichten dat de protesten vreedzaam verliepen. Er zouden geen arrestaties zijn verricht.

De autoriteiten arresteerden Foergal afgelopen week. Hij zou achter de moorden hebben gezeten op meerdere zakenlieden in 2004 en 2005. De gouverneur spreekt de beschuldigingen tegen. Zijn rechtse Liberaal-Democratische Partij noemt de zaak politiek gemotiveerd.

Foergal won twee jaar geleden de verkiezingen in de gelijknamige regio Chabarovsk. Hij versloeg de zittende gouverneur, die lid was van pro-Kremlinpartij Verenigd Rusland.

Football news:

Marotta op de wedstrijd met Bayer: ik ben zeer optimistisch. Inter wil de Europa League winnen
Manchester United is ontevreden over de manier waarop Borussia de onderhandelingen voor Sancho leidde. De Duitsers wilden niet direct communiceren
Liverpool heeft de aankoop aangekondigd van de verdediger Tsimikas van Olympiakos
Bordeaux benoemde Ex-assistent Blanc Gasse tot hoofdcoach
Sterling op de overwinning van Real Madrid: Manchester City was ongelooflijk hongerig. We hebben de kracht om te slagen in de Champions League
Galliani over Pirlo in Juve: Andrea lachte als een gek toen ik belde om hem te feliciteren
Villarreal zal niet meer dan 20 miljoen euro betalen voor Valencia kapitein Parejo en middenvelder Coquelin