Netherlands

Schiedammer overleden die agenten en politiehond aanviel

De 26-jarige man die afgelopen woensdag in een woning in Schiedam werd neergeschoten door agenten is vandaag aan zijn verwondingen overleden. Al eerder overleed een politiehond als gevolg van de gewelddadige confrontatie.

De politie kreeg woensdag een melding over een man die op het balkon van de woning ‘Allahu Akbar’ schreeuwde en met een bijl zou zwaaien.

Ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Zijn familie en een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen. Een arrestatieteam ging de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en een politiehond aan, die later overleed aan zijn verwondingen.

Omdat ook de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt om te schieten, schrijft het Openbaar Ministerie (OM). De man zou daarbij zeker twee keer in zijn been zijn geraakt.

"Na het schietincident heeft het arrestatieteam de man gelijk gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis", meldt het OM. Daar is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

Meer op rtlnieuws.nl:

Football news:

Lautaro scoorde geen penalty in de wedstrijd tegen Bologna
CEO van de banier of Labor over een speler die werd getroffen door de bliksem: hij werd in een kunstmatige coma gebracht. Waarschijnlijk wordt het ' s avonds weggehaald
Echt gaat in de kloof onder het gesprek van refereeing. In dezelfde momenten kreeg Madrid een straf, maar atletisch niet
Sergio Ramos: ik zou tennissen als Ik persoonlijke erkenning wilde. Het is erg leuk om te winnen met het team
Lukaku scoorde 20 goals voor Inter in de eerste 30 ronden van de Serie A en herhaalde de prestatie van Ronaldo, Meazza en Niersch
Marcelo scoorde de 350e overwinning in de samenstelling van de echte wereld
Iturralde Gonzalez over de overtreding op Marcelo: een schone straf. Ramos' overtreding is ook een straf