Netherlands

'Sluiting bankkantoren problematisch voor ouderen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Seniorenorganisatie KBO-PCOB wil inzichtelijk maken hoeveel bankfilialen sluiten en welke problemen dat geeft bij ouderen. Volgens de organisatie worden er door de coronacrisis nog meer en nog sneller vestigingen gesloten.

KCO-PCOB zegt steeds meer klachten van leden te krijgen over het sluiten van bankkantoren. Daarom begint de organisatie het Meldpunt Bank Dicht. Ouderen kunnen zo laten weten waar en wanneer het bankfiliaal in hun woonplaats is gesloten en of er een alternatief voor in de plaats is gekomen.

Eerst alternatief, dan sluiting

Een oplossing is een loket bij een plaatselijke winkel, aldus KCO-PCOB. "Banken zijn hier al mee bezig, maar wat ons betreft moet dit klaar zijn voordat een filiaal de deuren sluit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Rabobank sluit kantoren permanent na coronacrisis

Veel bankvestigingen sluiten, omdat contant geld minder wordt gebruikt en bankzaken vaak online geregeld worden. Volgens KCO-PCOB is er echter een grote groep ouderen die niet met internetbankieren overweg kan. "Daarvoor moet een alternatief beschikbaar blijven."

Football news:

Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo