Netherlands

Taxi, Troela, Rommel: originele hondennaam blijkt uitzondering, maar waarom?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Taxi, Troela en Oreo; het is een greep uit de hondennamen die we toegestuurd kregen na een oproep op Facebook. Toch zijn de meeste mensen minder creatief als het aankomt op de naam van hun hond, maar waarom eigenlijk?

"We durven niet all-out te gaan", zegt namenexpert Floris Hülsmann van naamcreatiebureau Namarama. Max en Luna zijn dit jaar weer de populairste hondennamen. Dat blijkt uit een onderzoek van dierenverzekeraar Petplan onder 9000 huisdiereneigenaren. De top vijf bevat dezelfde vijf namen als vorig jaar: Luna, Max, Bobbie, Bella of Pip.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Luna en Max: dat zijn (weer) de populairste hondennamen

We vroegen jullie naar de namen van jullie honden. Al snel kwamen er zo'n tweeduizend reacties binnen. Zo heeft Melina een aantal mooie namen voor haar chihuahuahonden: Pinkeltje, Kiki, Dribbel, Toy, Reus en Mormel. "En er komt er nog eentje bij zonder voorpootjes, dus die noemen we Skippy."

De honden Macho en Diesel van eigenaar Fennie. De honden Macho en Diesel van eigenaar Fennie.

"Onze honden heten Macho en Diesel", reageert Fennie, met een foto van haar teckels. Jacqueline adopteerde haar hond 'FruFru' uit Griekenland. Haar andere viervoeter heet Mailo Sita. Maar die originele namen blijken dus een uitzondering.

Allerlei vragen

Volgens Hülsmann vinden Nederlanders vooral veiligheid belangrijk bij de keuze voor een hondennaam. "Als je een vreemde naam kiest, krijg je daar allerlei vragen over", zegt de namenexpert. "Onze kop boven het maaiveld uitsteken doen we niet snel."

Deze hond van Juanita draagt de naam 'Oreo'. Deze hond van Juanita draagt de naam 'Oreo'.

Ook namendeskundige Maarten van der Meer van Vernoeming.nl heeft een tip. "Je moet de naam zelf goed kunnen uitspreken, zodat het voor de hond ook herkenbaar klinkt. Een of twee lettergrepen is dan het handigst."

Lekker om te roepen

"Het moet kort maar krachtig zijn", voegt Hülsmann toe. "Je moet hem naar je toe kunnen roepen. Max en Luna zijn dan duidelijke, krachtige namen. En het ook lekker om te roepen, daar moet je ook aan denken."

Bekijk ook: enorme run op jonge hondjes door corona

Omdat veel mensen door de coronacrisis nu langdurig thuis zitten, denken ze: 'Dit is het moment om een hond te nemen'. Maar de fokkers waarschuwen voor impulsaankopen: een hond heb je ten minste tien jaar.

Naast de vijf populairste namen zijn Buddy, Charlie, Joep, Ollie en Nala nieuw in de top 10. Veel Nederlanders namen in coronatijd een puppy erbij vanwege eenzaamheid, wat de populariteit van de naam Buddy verklaart.

Football news:

Man City won 9 van de 10 wedstrijden en gaf 1 goal met een paar verdedigers Stones-Dias
Memphis Depay: Auar en ik willen naar één van de drie beste clubs ter wereld.Lyon forward Memphis Depay heeft onthuld waar hij en zijn middenvelder Houssem Aouar heen willen. We weten dat we spelen voor een zeer grote club, maar we willen verhuizen naar een van de top drie clubs in de wereld. Kijk dan eens naar Ussem, hij zal 10 keer beter worden. Het zal hetzelfde zijn met mij, Depay vertelde Canal+. Het contract van de Nederlander met Lyon loopt in de zomer af, waarna hij een vrije agent wordt
Stones scoorde de derde dubbel van zijn carrière. Dit is de derde dubbel in de carrière van de Engelsman. In 2017 scoorde hij tweemaal tegen Feyenoord in de Champions League voor City en in 2018 tegen Panama in een Brits shirt
Griezmann scoorde 6 (3+3) punten in de laatste 4 wedstrijden voor Barca
Gundogan scoorde vier doelpunten in zijn laatste zes Premier League wedstrijden. Dit is het vierde doelpunt van de Duitser in de laatste 6 wedstrijden in de Premier League (eerder scoorde hij West BromNewcastle en Chelsea - CA. Sovsport). Het is opmerkelijk dat de middenvelder dezelfde 4 doelpunten scoorde in 55 vorige wedstrijden in het Engels kampioenschap
Lineker na de Liverpool-Manchester United wedstrijd: beide teams gingen op de aanval. Wat een spannende strijd voor de titel voormalig Engelse speler Gary Lineker deelde zijn emoties na de wedstrijd van de 19e ronde van de Premier League tussen Liverpool en Manchester United
Liverpool heeft in de laatste vier ronden van de Premier League slechts 10 van de 62 schoten gelost.De rooien hebben in de laatste 4 wedstrijden in de Premier League 62 schoten gelost, maar slechts 10 van hen hebben zich op doel gesteld. Tegelijkertijd slaagde Jurgen Klopp er niet in om in de derde wedstrijd van het Engelse kampioenschap op rij te scoren - eerder verloor Liverpool van Southampton (0:1) en tekende met Newcastle (0:0). In de wedstrijd van de 15e ronde met West Brom slaagden de rooien er maar één keer in om te scoren (1:1). Liverpool wint geen 4 wedstrijden op rij in de Premier League-de slechtste serie in 4 jaar