Netherlands

Terrorismebestrijder Aalbersberg waarschuwt: Alertheid in Nederland nodig

Terrorismebestrijder Aalbersberg waarschuwt: Alertheid in Nederland nodig

Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg. Afbeelding: ANP

Een aanval door een moslimextremist zoals in Nice is ook in Nederland niet ondenkbaar. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg zegt naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Franse stad dat alertheid in Nederland geboden blijft. Aalbersberg spreekt in een reactie van verschrikkelijke berichten uit Frankrijk.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg zegt naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Franse stad dat alertheid in Nederland geboden blijft. Aalbersberg spreekt in een reactie van verschrikkelijke berichten uit Frankrijk.

Lees ook: ‘Terreuraanslag’ door messentrekker in kerk Nice: drie doden onder wie koster, meerdere gewonden

Aalbersberg waarschuwt dat geradicaliseerde personen ook in Nederland kunnen toeslaan. Onlangs maakte de NCTV bekend dat het dreigingsniveau op 3 van de 5 staat. Dat wil zeggen dat een terroristische aanslag in Nederland ‘voorstelbaar’ is. Aanslagen in Europa zijn doorgaans provisorisch en worden gepleegd door eenlingen, staat in het meest recente dreigingsbeeld, dat een paar keer per jaar wordt gepubliceerd.

Lees ook: Franse politie schiet in Avignon aanvaller met vuurwapen dood

Zeker drie mensen kwamen donderdag om het leven door een aanval van een vermeende moslimextremist in de Franse kuststad Nice. De autoriteiten denken dat de aanvaller terroristische motieven had.

Kabinet

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) spreekt namens het kabinet zijn afschuw uit over de dodelijke mesaanval bij een kerk in de Zuid-Franse stad Nice. ,,Ik wil nog eens benadrukken dat wij voor de volle honderd procent achter Frankrijk staan in de strijd tegen dit soort terreur’’, aldus de bewindsman tijdens een Kamerdebat.

,,Mijn verstand staat stil bij de haat en gruwelijke moordlust van deze islamistische terrorist’’, zegt minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). ,,Mijn gedachten zijn bij de Fransen. Bij de stad Nice die vier jaar geleden ook al zo’n terreurklap kreeg. In Europa staan we samen voor onze vrije samenleving.’’

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid is een verouderingsteam. Ze hebben nieuwe spelers nodig als ze hun vorige hoogten willen bereiken
ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler