Netherlands

Topman KLM: Vlieg met mate

„Geniet, maar vlieg met mate”. Dat zegt KLM-topman Pieter Elbers in een interview met Trouw. „Wij vinden dat je bewust moet vliegen. Analoog aan ‘drink met mate’.”

De luchtvaartmaatschappij wil mensen laten nadenken voordat ze het vliegtuig pakken. Dat is ook de strekking van de campagne ‘Fly responsibly’, die eind juni werd gelanceerd. „Wij willen het gesprek aangaan”, zegt Elbers. „Is het wel nodig om face-to-face af te spreken? Is de trein een alternatief? En als ik dan toch vlieg: hoe doe ik dat zo duurzaam en bewust mogelijk?”

Onlangs werd bekend dat Schiphol na 2020 weer mag groeien. „Ik ben geen voorstander van ongebreidelde groei. Maar gematigde groei is nodig om te verduurzamen”, aldus de topman. De KLM heeft volgens hem de afgelopen jaren miljarden euro’s heeft gestoken in nieuwe, schonere vliegtuigen en miljoenen in onderzoek naar efficiëntere routes. „En ook aan het CO2-compensatieprogramma en de biokerosinefabriek hangt een prijskaartje. Verduurzamen kost geld, veel geld. Daarom hebben we verantwoorde en gebalanceerde groei nodig. Alleen dan kunnen we blijven concurreren, relevant blijven en de hele sector te helpen bij het verduurzamen. Daarom moeten we wereldwijd mee blijven doen.”

Football news:

Кад Cadiz keerde na 14 jaar terug naar La Liga
Pioli about 2:2 met Napoli: een punt is een goed resultaat
Gattuso over de straf van Milaan: de regel moet veranderen. Springen met je handen op je rug is een andere sport
Milan biedt 25 miljoen euro voor Celtic defender Ayer
Klopp op plannen: vier jaar in Liverpool. Daarna wil ik een jaar niets meer doen
Rogers Pro 1:4 met Bournemouth: Leicester speelt goed slechts 45 minuten na de pauze
Inter en Roma zijn geïnteresseerd in Garay