Netherlands

Vakbondsleden Transavia willen reiskosten niet inleveren

Foto: ANP

Een plan van luchtvaartmaatschappij Transavia om kosten te besparen in crisistijd, is mislukt. Meer dan de helft van de bij de vakantievlieger werkzame leden van de Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel stemde tegen een voorstel om reis- en routekosten in te leveren.

Door het minimale aantal vluchten dat Transavia uitvoert vanwege de coronamaatregelen had de luchtvaartmaatschappij aan alle bonden gevraagd om voor de maanden maart en april de reiskosten voor de helft in te leveren en de routekosten volledig. Reiskosten zijn de kosten voor woon-werkverkeer. Onder routekosten vallen maaltijden en consumpties voor onderweg, kosten voor het onderhouden van het uniform en telefoonkosten voor werk.

Medewerkers die toch meer dan de helft van de reiskosten zouden voorschieten of routekosten zouden maken, zouden die kosten kunnen declareren. Maar de VNC-leden van Transavia stemden afgelopen week tegen het plan, waardoor Transavia de kostenreductie niet kan doorvoeren in de aankomende salarisronde.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude