logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Veel afval van stranden geraapt

Op de stranden langs de Noordzee is tijdens een grote schoonmaakactie 10.991 kilo afval opgeruimd.

De actie, die twee weken duurde en donderdag eindigde, was een initiatief van Stichting De Noordzee. In totaal hebben 2568 vrijwilligers, met afvalprikkers en vuilniszakken, meegeholpen. Vorig jaar werd er nog 11.163 kilo afval van de stranden gehaald.

Met name in Zeeland en op de Waddeneilanden is dit jaar meer afval geraapt in vergelijking met vorig jaar.

Rietjes en wegwerpbestek werden apart ingezameld. Op die manier willen de organisatoren aandacht vragen voor de problemen die dit soort plastic afval veroorzaakt. Plastic is schadelijk voor vissen, vogels en zeezoogdieren omdat die het kunnen aanzien voor voedsel. In totaal werden er 4936 rietjes en plastic messen, vorken en lepels opgeraapt.

Ewout van Galen, een van degenen die achter de opruimactie zitten, is blij dat er bijna 11.000 kilo afval niet in zee is terechtgekomen en prijst daarom de vrijwilligers. „Tegelijkertijd laten deze resultaten zien dat het afvalprobleem nog steeds ontzettend groot is. Het blijft nodig om dit probleem bij de bron aan te pakken.”

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO