Netherlands

Veertien jaar celstraf voor campingmoord en brandstichting Meerlo

Een 39-jarige man uit Belfeld krijgt veertien jaar gevangenisstraf voor het doden van Ramon Linders uit Maashees op een camping in Meerlo. De man werd donderdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld voor doodslag en brandstichting.

De man was op 23 januari vorig jaar naar het chalet van Linders gegaan, waar een worsteling is ontstaan en het slachtoffer is gewurgd. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs voor voorbedachte raad. De man is daarom vrijgesproken van moord.

De verdachte had aangegeven dat er sprake was van zelfverdediging omdat het slachtoffer hem aanviel met een mes, maar volgens de rechtbank had Linders alle reden om een mes te pakken. De Belfelder zou het slachtoffer meteen bij binnenkomst hebben vastgepakt en hem het chalet in hebben geduwd. Het motief zou liggen in de relationele sfeer. De ex van Linders is namelijk de partner van de dader.

Na de dood heeft de dader geen hulp ingeschakeld. In plaats daarvan heeft hij via de telefoon van het slachtoffer een bericht gestuurd om het op zelfmoord te laten lijken. Daarna heeft hij het chalet in brand gestoken om zijn sporen te wissen. Daarbij is het lichaam van het slachtoffer, die vader is van drie jonge kinderen, vrijwel geheel verbrand en verkoold teruggevonden.

Football news:

Manchester United presenteerde hun thuisformulier voor het seizoen 2020/21
Kolo Toure: Van Dijk is een geweldige speler, maar één op één spelen is zijn zwakte
Lewandowski in zijn favoriete coach, Klopp. Hij heeft twee gezichten-voor de spelers is hij als een vader en een coach
Kevin-Prince Boateng is teruggekeerd naar Fiorentina na een woekeringspreuk bij Besiktas en wil zijn carrière bij Hertha beëindigen
Barcelona kan Braithwaite aan West ham verkopen voor 20 miljoen euro. De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium
Magnusson en Sigurdsson zijn gezond en klaar om met CSKA te trainen
John Terry kan Bournemouth leiden. De club degradeerde uit de Premier League