Zes vrouwen die zeggen dat seksueel te zijn misbruikt door Harvey Weinstein hebben maandag bij een rechtbank in New York laten weten bezwaar te maken tegen een miljoenenschikking. De advocaten van de zes vrouwen lieten eerder al weten er grote moeite mee te hebben dat Weinstein door de schikking geen verantwoordelijkheid zou hoeven nemen voor zijn acties en de schadevergoeding niet uit eigen zak zou hoeven betalen.

"De collectieve schikking biedt weinig verlichting voor de meeste slachtoffers van Harvey Weinstein", staat te lezen in het bezwaarschrift, ingezien door Deadline. Het bezwaarschrift werd ingediend tegen de voorgestelde schikking van 18,8 miljoen dollar (ongeveer 17 miljoen euro), die op 30 juni openbaar is gemaakt.

Verder staat er te lezen: "Hoewel de schikking spreekt van individuele prijzen tot 750.000 dollar (ruim 660.000 euro) en de openbaar aanklager van de staat New York (Laetitia James, red.) opgeschepte over een 'overwinning' voor slachtoffers, is het niet meer dan een wrede grap." In de praktijk krijgen de meeste vrouwen waarschijnlijk hooguit 10.000 tot 20.000 dollar, staat in het bezwaarschrift.

Weinstein werd in maart in een andere verkrachtingszaak tot 23 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ook in Los Angeles loopt nog een zaak tegen de 68-jarige voormalige filmproducent.