Netherlands

Verspreiding coronavirus in België versnelt ‘indrukwekkend’

De verspreiding van het coronavirus in België neemt „indrukwekkend” snel toe. Volgens viroloog Steven Van Gucht is de verdubbeling en op verschillende plekken in het land verdrievoudiging van gemelde nieuwe besmettingen niet alleen toe te schrijven aan het toegenomen aantal testen op het virus. Ook steeg het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames vorige week met 75 procent, maar ze leiden vooralsnog niet tot meer overlijdens.

Tussen 8 en 14 september is het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen naar 978 per dag, ofwel een toename met 74 procent ten opzichte van de week daarvoor, meldt het gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag nam vorige week toe van 22 tot 39. Vooral in Brussel en Antwerpen zijn meer patiënten met Covid-19 opgenomen. Het gemiddeld aantal overlijdens blijft stabiel op twee of drie per dag.

Van Gucht riep de bevolking opnieuw op de contacten met andere mensen te beperken. Hij haalde resultaten aan van onderzoek bij duizenden bloeddonoren in België die tonen dat nog maar 5 procent antistoffen heeft tegen het virus, terwijl die groep van doorgaans gezonde mensen bovendien geen perfecte afspiegeling van de bevolking is. Hij wees erop dat voor groepsimmuniteit percentages van 50 tot 70 nodig zijn en dat daar dus bij lange na geen sprake van is.

Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad, met daarin federale en regionale leiders en experts, weer bijeen om te beslissen of en welke aanvullende maatregelen moeten worden getroffen.

Football news:

Fati is de jongste goalscorer in de Clasico. In de 8e minuut brak hij het record van Raul in 1995
Ramos speelt zijn 31ste wedstrijd tegen Barca voor Real Madrid in La Liga. Hij herhaalde het record van Raul en hento
Manchester City verloor 7 punten, dat is veel. Maar problemen ontstonden om verschillende redenen
Sandro Schwartz: Dynamo speelde intensief en scoorde 3 goals. We wilden actiever zijn in de aanval
De tour in Italië begon met een coole comeback met 6 doelpunten. Maar het was moeilijk te zien, omdat de hoofdster een dichte mist was
Guardiola steunde Aguero, die zijn hand op de schouder van de vrouwelijke scheidsrechter legde: alles was in orde. Hij heeft herhaaldelijk zijn hand op mij gelegd
Courtois voor Clasico: de beste negen ter wereld speelt in Real Madrid