logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Vijf bruggen over Prinses Margrietkanaal in storing: hinder voor wegverkeer en scheepvaart

De bruggen bij Skûlenboarch (Jistrum) en Stroobos over het Prinses Margrietkanaal kampen sinds vrijdagochtend met een storing en staan open. Die bij Kootstertille, Burgum en Blauwverlaat kunnen daardoor ook niet meer bediend worden.

De brug bij Stroobos wil niet meer dicht en is, het exemplaar bij Skûlenboarch staat half open. Die twee bruggen zijn gestremd voor wegverkeer.

Door deze storing zijn de bruggen bij Blauwverlaat, Burgum en Kootstertille niet te bedienen. Op de hele route tussen Burgum en Stroobos is het scheepvaartverkeer daardoor gestremd.

Monteurs zijn onderweg om het euvel op te lossen. Tot die tijd moet het verkeer bij Stroobos en Skûlenboarch een alternatieve route zien te vinden. Dat kan via de N358 bij Stroobos en de N369 bij Kootstertille. De scheepvaart moet wachten.

Ook de brug over de Lits bij Eastermar kan door de storing niet bediend worden. Deze brug is niet in beheer van Rijkswaterstaat maar wordt wel bediend vanuit dezelfde centrale.

Meerdere bruggen over het kanaal kampten de afgelopen jaren veelvuldig met storingen.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO