Netherlands

Vlaggen halfstok om terreur in Nice: 'In rouw na barbaarse aanslag'

Op verschillende plekken in Nederland hangen vrijdag vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice. Daar viel een 21-jarige Tunesiër donderdagochtend met een mes mensen aan bij een kerk. Drie mensen kwamen daarbij om het leven.

In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. “Utrecht staat naast Nice”, twittert de gemeente. Op het stadhuis in Rotterdam gaat het om de vlag van Frankrijk die halfstok hangt.

Lees ook: Koningspaar geschokt door aanslag in Nice: ‘Ons hart gaat uit naar alle betrokkenen’

‘Levens wreed weggenomen’

Ook in Arnhem hangt de vlag halfstok. “Arnhem rouwt na de barbaarse aanslag in Nice. Onze vlag hangt halfstok, met daarboven de onzichtbare vlag des doods: vóór de levens die wreed zijn weggenomen, tegen de agressor die vijandig tornt aan ons menswaardige geloof: liberté, égalité, fraternité. Want wij buigen niet”, twittert burgemeester Ahmed Marcouch. Hij heeft een foto van een halfstok hangende vlag van Nederland voor het stadhuis van Arnhem bijgevoegd.

Kelen doorgesneden

De 21-jarige Tunesiër had volgens de autoriteiten een koran, twee telefoons en drie messen bij zich en schreeuwde “Allahu Akbar” (God is de grootste). Hij sneed de kelen door van een 60-jarige vrouw en een 55-jarige man die in de kerk werkte. Ook stak hij een 44-jarige vrouw. Zij kon vluchten, maar overleed later alsnog aan haar verwondingen.

Lees ook: ‘Aanval zoals in Nice kan ook in Nederland gebeuren’

De politie schoot de aanvaller uiteindelijk neer. Agenten hebben daarmee vermoedelijk voorkomen dat de man nog meer slachtoffers kon maken, zei een aanklager donderdagavond.

Redactie/ANP

Football news:

De Premier League clubs zullen niet langer in staat zijn om spelers onder de 18 te ondertekenen als gevolg van Brexit
Pirlo O 3:0 met Dynamo Kiev: ik ben gelukkig. Juve moet altijd spelen om Juventus hoofdcoach Andrea Pirlo te winnen zei na de overwinning over Dynamo Kyiv
Giroud bij mogelijk vertrek uit Chelsea: laat me genieten van de overwinning, ik scoorde 4 goals. Chelsea Forward Olivier Giroud deelde zijn gedachten over een mogelijk vertrek uit de Londense club nadat de 4-0 Champions League Sevilla gewonnen had. Laat me genieten van deze avond en deze grote overwinning. Dan zullen we rusten en zien wat het plan van de coach is
CSKA ' s laatste thuiswedstrijd in de Europa League. Eindelijk gewonnen? Er zijn zelfs kansen in de Play-offs. Weet je wie er wint?
PSG President op 3:1 met Manchester United: We vechten voor de Champions League en laten ons altijd zien op belangrijke momenten
Lazio trok een gelijkspel met Borussia dankzij een controversiële straf: Schulz crashte in Milinkovic-Savic, de Serviër dook prachtig
Jose Mourinho: Tottenham zijn een van de belangrijkste paarden in de Europa League, We zijn in de race