Netherlands

VodafoneZiggo laat personeel structureel thuiswerken

Thuiswerken

20 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

VodafoneZiggo laat zijn personeel ook na de coronacrisis structureel de helft van de tijd thuiswerken.

Dat heeft het telecombedrijf laten weten aan BNR Nieuwsradio. Daarmee is VodafoneZiggo naar eigen zeggen de eerste grote Nederlandse werkgever die daartoe besluit.

"We laten mensen twee tot drie dagen per week vanuit huis werken", zegt Thomas Mulder, hr-directeur van VodafoneZiggo. "Dat geldt voor onze kantoormedewerkers, inclusief de mensen in ons callcenter en bij sales."

Vrijwillig

Het nieuwe thuiswerkbeleid is vrijwillig, personeel kan zelf aangeven of het er gebruik van maakt. Met het deel dat hiervoor kiest worden afspraken gemaakt over welke dagen ze thuiswerken. Deze gesprekken voert het bedrijf de komende weken.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Upgrade je thuiskantoor: handige gadgets voor thuiswerkers

Microsoft en Facebook

Meerdere grote techbedrijven, waaronder Microsoft, hebben hun medewerkers al gezegd dat ze desgewenst permanent vanuit huis mogen werken. 

Ook Facebook laat tienduizenden medewerkers voortaan werken op afstand. Het bedrijf denkt dat de helft van zijn personeel binnen 5 tot 10 jaar permanent zal thuiswerken. 

Meer nieuws over tech: volg Bright op Twitter

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training