Netherlands
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Waarom je áltijd een boodschappenlijstje zou moeten maken

boodschappenlijstje

Naar de supermarkt zonder een boodschappenlijstje? Wij vertellen je waarom je dat in de toekomst echt beter niet meer doet.

Boodschappenlijstje

Het is bijna lunchtijd en je maag begint te rammelen. Je hebt niets meer in huis en rent nog even snel naar de supermarkt. Er bestaat een grote kans dat je met heel veel onnodige boodschappen thuiskomt en dat was nou juist niet de bedoeling. Vaak kun jij hier zelf niet veel aan doen. De supermarkten zijn tegenwoordig namelijk zo ingedeeld dat de verleiding heel groot is om wat extra’s mee naar huis te nemen. Het maken van een ouderwets boodschappenlijstje kan dan een oplossing zijn.

Lees ook: Herkenbaar? Zó verschillen mannen en vrouwen tijdens boodschappen doen

Geheugen

Allereerst werkt een boodschappenlijstje als geheugensteuntje. Terwijl je de te halen boodschappen opschrijft, slaat je brein al deze informatie al op. Daarnaast zorgt zo’n lijstje ervoor dat je met een plan de supermarkt binnenloopt. Je laat je simpelweg minder verleiden door alles wat je tegenkomt en bespaart zo uiteindelijk dus heel wat geld. Natuurlijk is het af en toe leuk om wat door de winkel te struinen, maar voor je portemonnee is dit niet altijd even handig. Ook voor online bestellingen blijkt een ouderwets boodschappenlijstje nog altijd het beste werken.

Lees ook: 7 manieren om meteen geld te besparen op je boodschappen

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Gerelateerde artikelen