Netherlands

watchOS 5 aangekondigd tijdens WWDC 2018

Apple heeft tijdens WWDC 2018 de nieuwste versie aangekondigd van het besturingssysteem voor Apple Watch, genaamd watchOS 5. Het betreft een flinke update, die laat zien dat Apple bereid is om flink te investeren in smart watches.

Vanaf de lancering van de allereerste Apple Watch was al duidelijk dat Apple van plan was om in te zetten op gezondheid en fitness, en met watchOS 5 doet het bedrijf naar nog een flink schepje bovenop.

De eerste manier waarop het bedrijf z'n gebruikers wil aansporen om meer te bewegen, is door ze in staat te stellen om hun vrienden uit te nodigen voor een uitdaging. De uitdaging duurt zeven dagen en voor elke prestatie die je levert, krijg je een punt. Uiteraard zitten daar beloningen aan vast, omdat gamification nog altijd de beste manier is gebleken om mensen uit hun luie stoel te krijgen. Er zijn daarnaast nieuwe workout modi voor yoga en wandelen, maar vooral interessant is de metamorfose die de workout-modus voor hardlopen heeft ondergaan. Wie hardloopt met de Apple Watch, kan vanaf watchOS 5 precies zien hoe hard er gerend is per kilometer, zodat je tijdens het sporten goed kunt zien of je snelheid aan het winnen of verliezen bent. Ook is het straks mogelijk om te zien hoeveel stappen er per minuut zijn gezet. Dit is informatie waardoor de Apple Watch een stuk interessanter wordt voor de fanatieke hardloper.

Een geheel nieuwe functie in watchOS 5 is Walkie Talkie. Dit is precies wat de naam doet vermoeden: een mogelijkheid om sneller in contact te komen met Apple Watch-gebruikers die je vaak spreekt. Wanneer je deze functie inschakelt, wordt er eenmalig toestemming gevraagd aan Apple Watch-gebruikers met wie je vaak contact hebt, om Walkie Talkie te mogen gebruiken. Daarna heb je een vrijwel direct lijntje met deze personen, waarbij er eerst een piepgeluidje en een trilsignaal wordt afgegeven. Veel dichterbij de Star Trek communicators dan dit komen we natuurlijk niet.

Wat ons betreft de fijnste aankondiging voor watchOS 5 is de ondersteuning van apps van derden via de wijzerplaat. Omdat dit nu wordt toegestaan, wordt het eindelijk mogelijk om, wanneer je een berichtje krijgt via WhatsApp, gewoon op je horloge te reageren, in plaats van lijdzaam toe te moeten kijken hoe je een bericht krijgt waar je niet op kunt reageren. Dit maakt de Apple Watch een stuk bruikbaarder voor veel Nederlanders.

Oh, en last but not least? Je hoeft geen Hey Siri meer te zeggen om Siry te activeren. Je pols optillen en een commando inspreken is voldoende.

Football news:

Alaves Garitano werd ontslagen na vijf nederlagen op rij. De club ligt op de 15e plaats in La Liga
Mane scoort 20 + goals voor Liverpool voor het derde opeenvolgende seizoen
Als je een overtreding fluit, fluit dan een andere. VAR regeert voetbal! Atletische middenvelder Dani Garcia op de wedstrijd met Real Madrid
Lautaro scoorde geen penalty in de wedstrijd tegen Bologna
CEO van de banier of Labor over een speler die werd getroffen door de bliksem: hij werd in een kunstmatige coma gebracht. Waarschijnlijk wordt het ' s avonds weggehaald
Echt gaat in de kloof onder het gesprek van refereeing. In dezelfde momenten kreeg Madrid een straf, maar atletisch niet
Sergio Ramos: ik zou tennissen als Ik persoonlijke erkenning wilde. Het is erg leuk om te winnen met het team