Netherlands

WHO: kijk heel zorgvuldig naar plannen met skiseizoen

Regeringen van landen waar wordt geskied moeten heel goed nadenken of ze de pistes willen openstellen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO geeft echter geen concrete aanbevelingen.

Skiërs die samendrommen vormen een risico op verdere verspreiding van het coronavirus. Sommige landen hebben al aangegeven de pistes vanwege de pandemie dicht te houden.

„We zouden alle landen willen vragen te kijken naar het skiseizoen en andere redenen voor mensen om massaal bij elkaar te komen, en de bijkomende risico’s heel, heel zorgvuldig te bekijken”, zei WHO-topexpert Mike Ryan.

De Zwitserse en Oostenrijkse regeringen willen de skigebieden onder strenge coronavoorwaarden openen. Italië heeft laten weten de pistes gesloten te willen houden. In Frankrijk zouden de skioorden in de kerstvakantie open mogen, maar zonder skiliften. Er kan dan mogelijk worden gelanglauft.

De Duitse regering zou het liefst zien dat de skipistes in de Alpenlanden dicht blijven. Bondskanselier Angela Merkel wil kijken of Europese coördinatie mogelijk is, maar denkt dat dat moeilijk gaat worden.

Begin maart bleek dat het ook bij Nederlanders geliefde Oostenrijkse wintersportoord Ischgl een coronabrandhaard was. In oktober concludeerde een onafhankelijke commissie van deskundigen dat overheden fout op fout hebben gestapeld. De autoriteiten in de Tiroolse plaats waren overbelast en sloten de skigebieden te laat. Bovendien liet de Oostenrijkse regering de toeristen veel te snel wegsturen, waardoor het coronavirus zich over andere landen kon verspreiden.

Football news:

Rangers manager Steven Gerrard heeft gesproken over Chelsea ' s beslissing om Frank Lampard te ontslaan. Natuurlijk heb ik medelijden met Frank. Dit is mijn voormalige teamgenoot, waar ik veel respect voor heb. Maar deze man kennende, denk ik dat hij snel terug zal zijn. Hij schudde het stof af en raakte weer betrokken. Hij gebruikt deze tijd om het met zijn familie door te brengen. Hij heeft een jong gezin en ze zijn onderweg. Ik ben verdrietig. Ik denk dat dit een overhaaste beslissing, gezien het positieve resultaat dat het team ontving in het weekend (Chelsea versloeg Luton 3-1 in de FA Cup-approx. Showsport). Maar ik ken de details niet. Ik weet niet hoe deze situatie hem beïnvloedde, wat voor relatie hij had met het personeel van de club. Ik dacht echt dat het Chelsea de kans gaf om hem te steunen in deze moeilijke periode, in plaats van te doen wat ze deden. Maar Chelsea heeft een eigen geschiedenis in deze zaak, dus geen verrassingen zei Gerrard
Golovin over de bijnaam Tsaar: niets meer dan een grap. Dit is noodzakelijk voor de media en fans, maar ik ben een voetballer
David De Gea: Ik probeer een leider te zijn voor Manchester United. Ik heb de ervaring van het winnen van grote titels hier
Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto