Netherlands

Zó rijk zijn de dragons uit Dragons’ Den

dragons den

In Dragons’ Den presenteren beginnende ondernemers hun plannen in de hoop een investering te krijgen van de ‘dragons’ Michel Perridon, Shawn Harris, Pieter Schoen, Nikkie Plessen en Won Yip. Maar wat is eigenlijk hun vermogen?

Michel Perridon

Michel Perridon richtte in 1983 zijn bedrijf Trust op. Dit is eenelektronica-onderneming die gericht is op digital lifestyle accessoires. In 2018 verkocht hij zijn bedrijf aan investeringsmaatschappij Egeria, waarna hij naar harte lust investeringen doet. In de meest recente Quote 500 stond Perridon op de 104e plek met een vermogen van €375 miljoen.

Shawn Harris

Toen Shawn Harris vanuit Amerika naar Nederland kwam, had ze nog nauwelijks wat te besteden. Ze begon met ondernemen en bouwde haar eigen bedrijf uit tot een miljoenenimperium. Een paar jaar geleden stapte ze uit het bedrijf en helpt sindsdien jonge ondernemers. Ze heeft een geschat persoonlijk vermogen van maar liefst €63 miljoen.

Pieter Schoen

Pieter Schoon heeft op dit moment een belang in tientallen bedrijven. Al die belangen samen telden in de meest recente Quote 500 op tot een vermogen van €160 miljoen. Hiermee staat hij op de 282e plek.

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen brak door als actrice in series als GTST en Onderweg naar Morgen. Ook was ze VJ bij muziekzender TMG. In 2011 begon ze met haar eigen kledingmerk NIKKI, die 9 jaar later internationaal verkocht wordt. Afgelopen jaar werd haar vermogen geschat op €24 miljoen.

Won Yip

Won Yip kocht dertig jaar geleden zijn eerste café op de Dam zonder ooit in Amsterdam te zijn geweest. Inmiddels bezit hij een heel horeca-imperium in de hoofdstad. Ook is hij eigenaar van het duurste penthouse van Nederland (€16 miljoen). Volgens Quote is het lastig om het vermogen van Yip in te schatten. In 2017 had hij een vermogen van bijna €11 miljoen. Toch wordt gedacht dat dit bedrag een stuk hoger ligt.

Bron: Quote
Foto: Roy Beusker

Lees ook: Quote

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Gerelateerde artikelen

Football news:

Niemand wint alleen, tenzij je Maradona bent
Ocampos op Messi: je ziet hem als een God, maar hij is echt. Leo helpt de spelers
Solskjaer op het martial-Rashford-Greenwood trio: niets nieuws voor Manchester United. Herinner je je Ronaldo, Rooney en Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona heeft La Liga 8 keer gewonnen in 11 jaar. Historische prestatie
Lineker over de CAS beslissing over Manchester City: Het is moeilijk om te weten wat er zal gebeuren met de FFP regels na dit
Holand ' s drukke vakanties: eerst heb ik bomen gezaagd met mijn vader, toen had ik ruzie met een bewaker in een nachtclub
Tebas over de deelname van Manchester City aan Europese vergelijkende onderzoeken: CAS voldoet niet aan de arbitragecriteria