Netherlands

‘Zorgverzekeraars beleggen niet duurzaam’

Foto: ANP

Het beleggingsbeleid van grote verzekeraars CZ, Menzis en VGZ is verre van duurzaam. De genoemde bedrijven zouden volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer geen beleid hebben op ,,belangrijke thema’s” als klimaatverandering, natuur en dierenwelzijn. Ook voor risicobranches zoals de olie- en gassector is volgens de onderzoekers geen gerichte aanpak aanwezig.

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een samenwerkingsverband van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection. Het initiatief beoordeelt jaarlijks het beleggingsbeleid van grote verzekeraars in Nederland aan de hand van 21 maatschappelijke thema’s. Het beleggingsbeleid van CZ, Menzis en VGZ werd voor het eerst onder de loep genomen.

Projectleider Titus Bolten van de verzekeringswijzer kijkt niet op van het ,,onderontwikkelde beleid” van de verzekeraars. ,,Toen we vijf jaar geleden voor de eerste keer het duurzaamheidsbeleid van de levensverzekeraars beoordeelden, was dat over de hele linie ook niet best.” Door gesprekken te voeren en druk uit te oefenen zijn volgens hem de nodige verbeteringen doorgevoerd. Hij rekent bij de zorgverzekeraars op eenzelfde resultaat.

Football news:

Juventus is geïnteresseerd in Jacko
Arsenal moet de voorste blijven. Het kan andere topspelers aantrekken
York op Keane ' s kritiek op de Gea en Maguire: Roy zelf was niet perfect toen hij speelde. Hij moet zich meer inhouden
Setien op Griezmann: als hij speelt, wordt mij gevraagd naar Fathi, en vice versa. Antoine is belangrijk voor Barca
Setien over de situatie met Messi: Ik heb niets van hem gehoord. Al het andere is speculatie
Sane poseerde niet in het nummer 10 shirt uit respect voor Coutinho
Alvaro Morata: Letico ligt dicht bij het niveau van topclubs. We versloegen het beste team in Europa naar de Champions League