Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Entrevista: «El meu objectiu és arribar fins a Noruega amb bicicleta i sola»

Andrea Sinfreu és una jove andorrana de 21 anys que ja ha demostrat el seu talent amb vambes de córrer, els esquís i fins i tot amb la bicicleta. Aquesta última és la protagonista del nou projecte de la jove, Hummingb’ride, un trajecte que té l’objectiu d’observar els principals efectes del canvi climàtic, celebrar trobades amb associacions per buscar noves solucions a la problemàtica i descobrir alternatives de viatge ecològiques per després compartir-les i conscienciar a la població. En aquesta travessia, que ja fa vuit dies que ha començat, Sinfreu recorrerà els paratges naturals europeus des de Niça fins a Ljubljana acompanyada d’un amic i, la segona part, la durà a terme sola fins a Noruega.

–Com va començar la seva passió per l’esport?
–He estat sempre implicada en el món de l’esport a Andorra. Vaig estar uns anys competint amb esquí de muntanya i amb cursa per muntanya. A més, he estudiat el grau de Ciències de l’activitat física i l’esport a França. Així doncs, l’any passat vaig fer els meus dos primers viatges amb bici, a la travessa dels Pirineus i a la dels Alps. Aquest any, com he acabat els estudis he decidit experimentar una aventura més llarga i poder combinar els temes que més m’apassionen: l’esport, el viatge, la natura i l’ecologia. 

–Com està sent fins ara aquesta aventura?
–Ja hem passat uns quatre o cinc colls, però aquesta primera etapa ha estat molt curta. El que hem buscat, principalment, ha estat allunyar-nos de la ciutat i buscar algun lloc per dormir, perquè acampar al centre és una mica complicat. Aquest cap de setmana passat va ser tranquil, pel fet que la climatologia no acompanyava, i ens vam haver de quedar a un càmping. Aquesta setmana, però, tenim una trobada amb l’equip alpí francès a un refugi, en motiu que fan una activitat de dos dies de conscienciació per als joves. El següent serà continuar la ruta fins a entrar a Suïssa.

–El projecte té alguna col·laboració?
–D’una banda, compta amb el suport de l’associació Cordilleras, que visualitza iniciatives com la nostra i ens ajuda amb la difusió. D’altra banda, col·laborem amb l’entitat sense ànim de lucre Hi Arribarem, que ajuda que les persones amb diversitat funcional puguin gaudir de la muntanya. En aquest sentit, hem iniciat una campanya de recaptació.

–Com va sorgir aquest acte solidari amb ‘Hi Arribarem’?
–A Batxillerat havíem d’escollir un voluntariat i jo vaig decidir treballar amb aquesta associació. A més, durant aquest any també he fet una estada d’esquí de fons amb persones amb discapacitat, i m’agrada poder ajudar a fer que una persona que va amb cadira de rodes o té alguna dificultat per desplaçar-se també tingui l’oportunitat d’accedir a aquest medi natural.

–Per què va decidir fer la segona part sola?
–El meu objectiu és arribar fins a Noruega amb bicicleta i sola i, a més, el meu amic té altres projectes en ment. No he buscat a ningú més amb qui acabar el viatge perquè crec que és una experiència que he de viure pel meu compte i vull conèixer que se sent.