Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Afers Socials concerta 36 places al nou centre de dia de la Creu Roja a Escaldes

Imatge d'uns padrins (SFGA)
Imatge d’uns padrins (SFGA)

El Consell de Ministres ha aprovat una addenda al conveni marc entre el Ministeri i la Creu Roja Andorrana per a la concertació de places del servei de dia, signat el 2018 per a impulsar la col·laboració i cooperació. Amb aquesta addenda al conveni inicial es concerten 36 places de serveis de dia al nou centre que la Creu Roja obrirà el 2 de novembre a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Unes places que s’afegeixen a les 74 places de servei de dia que actualment el Govern té concertades a tot el país, arribant a les 110 concertades.

Així doncs, se segueix amb el compromís ferm de l’Executiu de respondre a les necessitats sociosanitàries dels ciutadans, donant valor, en aquest cas concret, a les persones que necessiten atenció per la seva situació de malaltia o dependència.

Es poden beneficiar de la concertació de places que fan l’objecte d’aquest conveni, les persones amb un grau de dependència (GDA) d’entre 1 a 5 (lleu, moderada, greu, molt greu i total, respectivament), en els termes establerts en el Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària (COVASS).

L’accés a les places concertades es vehiculen a través de l’Àrea de Serveis Sociosanitaris, adscrita a Afers Socials, un cop la COVASS hagi fet la valoració oportuna de les persones concernides i hagi elaborat la proposta d’accés al servei més idoni d’acord amb la situació personal i familiar i se n’hagi resolt la sol·licitud presentada.