Andorra

Es manté el bon nivell

La tercera jornada dels Jocs dels Petits Estats de Malta va donar de si, amb bones actuacions per part dels equips andorrans, destacant el bronze de Nàdia Tudó als 200 braça, esdevenint la cinquena medalla del Principat. També ho fa la bona actuació de Vicky Jiménez en individual i als dobles mixtos, juntament amb Èric Cervós, ja que en els dos casos s’ha classificat per a les semifinals. Els conjunts femenins de rugbi i de bàsquet 3x3 també van mostrar un alt nivell. El primer perquè s’assegura almenys la plata en la final que disputarà demà, i el segon per les dues victòries d’ahir, que encara les permeten lluitar per una medalla.

Natació
Bronze de Nàdia Tudó en els 200 braça
Nàdia Tudó va aconseguir la cinquena medalla per al Principat amb els 200 braça. A les preliminars del matí va quedar primera de les quatre competidores de la seva sèrie, i a la final va acabar tercera amb un temps de 2’35’’88, a poc més de cinc segons de la guanyadora, la xipriota Maria Erokhina. A les portes d’assolir medalla es va quedar Tomàs Lomero a la final dels 100 metres papallona. L’andorrà va acabar primer de la seva sèrie, on també hi era el seu germà Bernat, que no es va poder classificar per a la final. En aquesta, el petit dels Lomero va finalitzar quart amb un crono de 56 segons i 11 centèsimes, a 25 centíssimes del podi i a poc més d’un segon del vencedor, el xipriota Loukas Marinos. Pel que fa als 400 lliures, Kevin Teixeira va arribar a la final després de classificar tercer, mentre que Biel Cuen es va quedar a cinc segons. A la darrera prova, però, Teixeira va acabar setè, a vuit segons del guanyador, el sanmarinès Loris Bianchi. L’expedició de natació també hauria d’haver participat en els 4x200 masculí, però van ser absència per, segons van informar des de la Federació Andorrana de Natació (FAN), decisió tècnica.

Tennis
Jiménez i el dobles mixtos, a semifinals
Vicky Jiménez va debutar ahir als Jocs, i ho va fer amb victòria plàcida sobre la xipriota Klio Maria Ioannou. L’andorrana, cap de llista número u, es va imposar per dos sets a zero (6-1 i 6-3). Al primer, Jiménez va ser molt superior, mentre que en el segon va haver de recuperar un desavantatge. I és que Ioannou es va refer per avançar-se 2-3, però l’andorrana va fer mèrits del seu nivell i va capgirar el marcador, assolint el pas a les semifinals. Aquest corresponent partit tindrà lloc avui a les 10.00 hores contra la maltesa Elaine Genovese, cap de sèrie número tres que ahir es va imposar per 2-0 a la luxemburguesa Eleonora Molinaro. Ahir també va tenir lloc el primer duel de dobles mixtos amb la mateixa Jiménez, juntament amb Èric Cervós. La parella va vèncer al combinat islandès de Magnusson i Jonasdottir, passant així a semifinals. El partit arriba aquest migdia a les 11.00 hores contra els luxemburguesos Knaff i Molinaro.

Tir
Pàmies, 6è als 10m pistola d’aire comprimit
Frances Pàmies va finalitzar en la sisena posició de set participants en la modalitat de 10 metres pistola d’aire comprimit. Després de sumar els primers 527 punts al preliminar del matí i quedar ja sisè, a la final en va fer 138.6, acabant en la mateixa posició. La victòria va ser per al monegasc Boris Jeremenko, amb 234.6 punts. Per la seva part, Esteve Ruiz es va quedar sense participar a la final de tir al plat. Les classificatòries les va encetar dimarts amb la vuitena plaça i 68 punts, i ahir les va finalitzar acabant novè amb 108 punts totals, a vuit d’entrar a la final que marcava el sanmarinès Gian Marco Berti, qui va acabar imposant-se a la prova amb un total de 44 punts.

Bàsquet 3x3
Els dos conjunts, encara amb opcions
El dia d’ahir també va ser el tret de sortida al bàsquet 3x3, que encara tenen opcions per aconseguir almenys una tercera posició. El combinat masculí va guanyar dos duels i va perdre els altres dos. Les victòries van arribar contra Luxemburg (17-21) i Malta (21-17), mentre que van perdre contra Xipre (15-21) i Mònaco (12-21), finalitzant tercer de grup. Per la seva part, el conjunt femení va acabar segon després d’assolir el triomf contra Malta (21-18) i Xipre (14-12), i perdre el primer duel de la jornada contra Luxemburg (21-8).

Tennis taula
Tres derrotes per a tancar la participació
El conjunt tricolor de tennis taula va tancar la seva participació en els Jocs sense assolir cap victòria dels tres partits de la lligueta que van disputar. La derrota d’ahir va ser per 3-0 contra Montenegro, mentre que dimarts també van caure pel mateix resultat contra Luxemburg i Malta. A la final, els maltesos es van imposar per un ajustat 3-2 a als luxemburguesos.

Rugbi
L’equip femení s’assegura la plata
El conjunt femení de rugbi es va assegurar almenys la medalla de plata després de vèncer els tres partits de la fase de grups contra Luxemburg (0-27), Malta (15-19) i Montenegro (17-5). Així doncs, demà a les 11.28 hores disputaran la final contra Malta. Per l’altra banda, el combinat masculí només va guanyar un matx, contra San Marino per 0-64, i va perdre els altres dos contra Malta (10-19) i Luxemburg (26-7). Demà tancaran la fase de grups contra Xipre a les 10.44 hores i Mònaco a les 13.44 hores, encara amb opcions d’assolir una medalla.