Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

L’ocupació hotelera arriba al 77% durant la primera setmana d’agost

Una fotografia de l’eix comercial de l’avinguda Meritxell, ahir.
Una fotografia de l’eix comercial de l’avinguda Meritxell, ahir. | A.C.

Els hotels del Principat arriben fins al 77% d’ocupació al llarg de la primera setmana d’agost. Així es desprèn dels informes de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) que, alhora, destaca un increment de 17 punts percentuals respecte a la setmana anterior en què es va registrar un 66%. De la mateixa manera, si es comparen els números dels primers dies d’agost d’enguany amb els de l’any passat (74%) es reflecteix un augment del 3%. Tal com va manifestar el president de l’UHA, Jordi París, «fa un any encara hi havia limitacions postpandèmia i la gent encara era una mica reticent, però ara tothom està sortint i es mou lliurement i, de retruc, es produeix una major obertura de l’oferta hotelera».

Seguint la mateixa direcció, l’UHA va assegurar que la situació turística general es troba en un moment de progressió «que ens fa ser optimistes envers les previsions d’ara endavant», va afegir París, a la vegada que va celebrar «l’ajuda de les escapades d’última hora, les quals representen un percentatge crucial de la facturació». A banda, les previsions de cara la setmana que ve giren al voltant del 76%, una xifra similar a la de la darrera setmana, encara que la situació pot canviar a l’alça si es produeix de nou «l’efecte d’última hora». També va destacar la facilitat d’accés a les reserves per l’acció de les plataformes d’internet i la feina de promoció turística d’Andorra Turisme, ja que «totes les empreses del sector ens basem en les seves directrius, juntament amb les iniciatives privades de cada companyia». 

Pel que fa a les previsions de cara a setembre i el període d’inici del curs escolar, l’UHA també es va mostrar optimista sempre que se segueixi la dinàmica de recuperació del sector i es pugui encavalcar amb les xifres de la temporada d’hivern de cara al novembre. Sobre la desestacionalització del sector, el president de l’UHA va afirmar que encara és massa d’hora «per poder parlar d’un resultat efectiu de totes les polítiques en marxa, encara que l’administració i les promocions privades estan fent tot el possible per fer-ho realitat». De la mateixa manera, París va recalcar una tendència creixent «dels turistes que visiten Catalunya i la zona dels Pirineus per la part francesa que aprofiten per passar pel Principat».

Fent referència a la procedència dels visitants, l’UHA va indicar que cada cop es va fent més «notable» l’aparició de turistes provinents d’Alemanya i Itàlia, uns països que «no havien destacat mai per la seva aportació de turistes al país, però que actualment es troben en creixement i cada cop suposen una quota més gran de les pernoctacions».

D’altra banda, el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), Àlex Ruiz, va valorar positivament l’inici del mes d’agost, malgrat que el juliol esdevingués «un període més fluix en comparació a les xifres del 2021». En aquest sentit, la zona d’apartaments d’Encamp va patir una davallada d’un 15%, mentre que a la part de Canillo es van registrar uns números similars als de l’any passat. «El lloc que ha patit més aquesta baixada és el Pas de la Casa», va ressaltar Ruiz, després d’assegurar que «el 95% dels seus visitants són francesos i no hi ha gaire moviment comercial». 

Finalment, Ruiz va expressar la seva satisfacció en els resultats del conjunt de les parròquies amb apartaments turístics, ja que «en general estem per sobre de l’any passat i la gent està més animada». També va destacar que el perfil del client d’estiu és «més aviat excursionista, el qual no ve expressament pels centres comercials». Després, en línia amb el president de l’UHA, va manifestar que «encara és aviat per parlar de desestacionalització».