Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Raül Ferré fa el salt al Mundial FIA de RallyCross elèctric

El Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) Raül Ferré farà el salt al Mundial FIA de RallyCross elèctric. Així ho va comunicar el corredor en un acte a l’eSports Center, on va estar acompanyat del secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra i responsable d’ACA Esportiva, Toti Sasplugas.


Després d’acumular experiència competint en campionats de muntanya i gel a Andorra, Espanya i França, el pilot de 24 anys farà el salt al panorama mundial per seguir amb la seva formació en competició. Aquesta temporada, al Campionat francès de Muntanya, Ferré corre amb un Silver Car CS de 1.100cc amb turbocompressor, 480 kg de pes i 400 CV, i a partir d’aquest estiu compaginarà la participació en aquesta competició amb el Mundial de RallyCross elèctric.


El Mundial de RallyCross FIA RX2e és un campionat que cada any té més adeptes, i aquest comptarà amb cinc curses a disputar a Suècia, Alemanya, Noruega, Letònia i Bèlgica. Pel que fa a la composició de les proves, aquestes se celebren en circuits tancats, essent una part de la superfície sobre terra i una altra part sobre asfalt. Els traçats també tenen salts, cosa que li dóna una espectacularitat visual extra per al públic i també per als mateixos participants. Normalment es tracta de curses curtes, amb pocs cotxes a la pista però més intenses, essent habituals els contactes entre vehicles.


«El fet d’estar en un campionat del món com aquest és tot un somni, i també un objectiu complert», va declarar Ferré, mentre afegia que, a més, «és una oportunitat esportiva molt gran on gaudirem i per a la qual també ens estem preparant molt, i personalment crec que ens ho mereixem».


Per la seva banda, Sasplugas es va mostrar «il·lusionat» i va assenyalar que «el salt de Raül [Ferré] a un campionat mundial és una fita històrica. Tindrà l’oportunitat de demostrar el seu talent». Amb la mirada posada al nou repte, Ferré ha reforçat la seva preparació habitual amb els diferents professionals que ja l’acompanyen, en aquest cas un preparador físic, un nutricionista i el psicòleg esportiu del programa Joves Pilots.