Cinci castele demne de poveștile de Halloween. Locuri stranii care dau fiori, de văzut în România VIDEO

Cinci castele din Hunedoara se numără printre locurile care s-ar putea integra ușor în atmosfera stranie și înfiorătoare propusă de Halloween, sărbătoarea „de groază“ a toamnei (video). Sunt locuri de văzut în România.

Sunt vechi și misterioase, au o înfățișare deosebită, iar în jurul lor oamenii au trăit o mulțime de evenimente cu totul ieșite din comun. Legendele „întunecate” le-au sporit faima din cele mai vechi timpuri, iar unele dintre ele ar capta atenția turiștilor amatori de senzațional.

Cetatea Colț, numită și castelul din Carpați. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

Castelul Corvinilor din Hunedoara (video) a fost ridicat în secolul al XV-lea de familia Huniazilor, cea care a dat istoriei românilor și maghiarilor două personalități de seamă: Ioan de Hunedoara – voievodul transilvan și marele comandant de oști al Regatului ungar - și fiul său, Matia Corvin – rege al Ungariei timp de peste trei decenii.

În istoria sa de aproape șase secole, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost locul a numeroase evenimente dramatice.

Temnița lui Vlad Țepeș din Castelul Corvinilor

A fost asediat de turci și români, a fost în pragul distrugerii prin foc de mai multe ori, iar de-a lungul timpului a fost închisoarea, locul de tortură și de execuție a nenumărați oameni.

Pentru mulți localnici, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost și scena unor evenimente supranaturale, cu eroi din rândul oamenilor, dar și al unor ființe legendare.

Una dintre legendele cele mai înfiorătoare despre Castelul Corvinilor din Hunedoara spune că în secolul al XV-lea, aici a fost întemnițat Vlad Țepeș (1431 - 1476),  voievodul muntean renumit în epocă pentru cruzimea sa.

În toamna anului 1462, Vlad Ţepeș, fost aliat al lui Matia Corvin, a fost arestat din ordinul regelui, deposedat de tron şi trimis într-o captivitate prelungită pe durata a 12 ani, la Vişegrad, lângă Buda. Unii istorici au susţinut că era posibil ca Ţepeş să fi stat la Castelul Corvinilor pentru o perioadă.

Legenda spune că Vlad Țepeș ar fi fost întemniţat chiar şapte ani într-un beci al cetății medievale din Hunedoara.

„Nici în temniţă Dracula nu şi-a lăsat obiceiul său cel rău, drept care vâna şoareci şi punea să i se cumpere păsări la târg, pe aceste animale satisfăcându-şi pofta de a chinui”, scriau autorii versiunii slave a „Povestirii despre Dracula voievod”, apărute după moartea lui Vlad Țepeș.

Turiștii pot vedea în Castelul Corvinilor din Hunedoara temnițele și sălile de tortură din epoca medievală și tot aici se află câteva încăperi subterane misterioase, mai puțin accesibile publicului.

Cetatea medievală Colț, locul unor întâmplări stranii

Cetatea medievală Colț (video) se numără printer locurile de văzut în România. A fost ridicată la sfârşitul secolului al XIII-lea, pe stâncile care străjuiesc intrarea în defileul Râușorului din Retezat.

Atât cetatea aflată la circa 20 de kilometri de orașul Hațeg din Hunedoara, cât și biserica de piatră de la poalele ei ar fi fost clădite și întărite de puternica familia Cândea, maghiarizată în secolele următoare, când a preluat numele Kendeffy.

A fost transformată în ruină de peste două secole, însă prin înfățișarea ei stranie și prin locul pe care a fost înființată – o stâncă greu accesibilă care se înalță deasupra prăpastiei a stârnit fascinația oamenilor.

Cetatea medievală Colț l-ar fi inspirat pe Jules Verne, în cartea sa „Castelul din Carpaţi”, publicată în secolul al XIX-lea. Scriitorul francez o descria ca fiind un loc abandonat, ocolit de românii care credeau că este stăpânit de forţele supranaturale ale răului şi că în interiorul lui se petrec lucruri înspăimântătoare.

„Cât despre ceea ce se află dincolo de zidurile surpate în nenumărate locuri - dacă mai există vreo clădire locuibilă, în interiorul căreia să-ţi fie îngăduit să pătrunzi trecând peste un pod mobil sau furişându-te pe o uşiţă secretă aflată deasupra şanţului - nimeni nu îţi putea răspunde la această întrebare. De fapt, deşi castelul din Carpaţi era mai bine păstrat decât dădea impresia, o spaimă molipsitoare, sporită de puterea superstiţiilor de prin partea locului, îl apăra nu mai puţin decât o puteau face, odinioară, pivele, săcăluşele, bombardelele, bolimezele şi celelalte piese de artilerie din secolele trecute”, scria Jules Verne.

Cetatea medievală Colț se găsește la marginea satului Râu de Mori din Hunedoara, iar călătorii pot urca până la zidurile ei pe o potecă, prin pădure, care poate fi parcursă în circa 30 – 40 de minute de la șoseaua spre stațiunea Râușor.

Castelul Nalați Fay, asemănător Casei familiei Addams

Castelul Nalați Fay (video), aflat în orașul Hațeg din Hunedoara, a fost ridicat în secolul al XIX-lea și a fost timp de peste un secol una din reședințele cele mai luxoase ale unor familii nobiliare.

După Al Doilea Război Mondial, castelul din Țara Hațegușui a fost naționalizat și transformat în anii ’80 în secție de neuropsihiatrie pentru copii, a spitalului din Hațeg. În anii ’90 a fost părăsit și lăsat să se ruineze.

Clădirea degradată a devenit periculoasă pentru cei care se aventurează pe coridoarele și în sălile ei, însă privită din exterior pare să își păstrat o parte din farmecul din trecut.

Unii români au asemănat-o cu faimoasa casă a familiei Addams (personajele de ficțiune care au inspirat numeroase producții literale și cinematografice), iar similitudinea este izbitoare.

Comparația dintre cele două clădiri se datorează atât arhitecturii lor (turnul de deasupra intrării principale și scările de la intrare și hol, aspectul mansardelor și dimensiunile asemănătoare ale construcțiilor), dar și a stării înfiorătoare în care a ajuns fostul castel nobiliar.

Acoperișul monumentului istoric s-a prăbușit pe unele laturi, din cauza grinzilor putrede, iar apele pluviale trec acum prin găurile din tavan și acoperiș. Interiorul arată dezastruos.

Localnicii au luat din clădirea părăsită în anii ‘90 tot ce puteau valorifica: instalații electrice, mobilier, tâmplărie, lemne, țigle, ferestre, cărămizi, trepte de marmură.

Toate încăperile au fost devastate, mai multe podele și plafoane s-au prăbușit, iar pereții rămași în picioare, împodobiți în trecut cu picturi din lumea poveștilor pentru copii, sunt mâzgăliți și murdăriți. În urmă cu câțiva ani, mai multe leșuri de animale erau aruncate în jurul clădirii și în beciul acestuia, transformând-o într-un loc respingător.

Castelul Kendeffy și misterul comorii dispărute

Vechi din secolul al XVIII-lea, castelul Kendeffy din Sântamaria Orlea (video), aflat la marginea Hațegului, a fost reședință a familii Kendeffy (Cândea).

Aici au locuit mai multe generații din familia Kendeffy și tot aici a fost cazat prințul Rudolf din familia imperială a Austro-Ungariei, care în 1882 a pornit într-o expediţie de o săptămână în Retezat.

După Al Doilea Război Mondial, Gabor Kendeffy (1875-1962), ultimul moștenitor al castelului din Țara Hațegului, a fost alungat din castel, iar autoritățile comuniste i-au interzis se se mai apropie de el. Ultimul urmaș al familiei Kendeffy care a stăpânit castelul din Țara Hațegului, a murit la Hațeg, în 1962, văzându-și castelul în care locuise până 1946 transformat în Întreprindere Agricolă de Stat (I. A. S.).

Înainte de a fi naționalizat, localnicii au devastat castelul Kendeffy, luând din el tot cea au putut valorifica. Se spune însă că, în timpul războiului, familia Kendeffy a reușit să își ascundă o parte din averea uriașă pe care o deținea. Nimeni nu a mai dat de urma ei.

„Înainte cu două săptămâni de venirea armatei sovietice ”eliberatoare”, groful a încărcat întreaga avere a familiei în care trase de cei peste 20 de boi, cu coarnele răsucite şi a dus-o la Râu de Mori. Nimeni nu ştie ce s-a făcut cu ea, poate a fost confiscată de ruşi sau de comunişti sau a fost îngropată sau scoasă din ţară. Apoi cu două zile înainte de venirea ruşilor nu a fost om din sat care să nu ia ceva din castel, o piesă de mobilier, un tablou, un covor, ”o cărămidă”. Până şi penele aflate în podul castelului au fost luate. Dacă erau întrebaţi de ce iau lucrurile, spuneau că: lasă să luăm că destul am trăit în nevoi”, relata profesorul Iancu Badiu, autor al unor monografii ale Hațegului.

Castelul Nopcsa și legenda banditului Față Neagră

Una din cele mai vechi familii nobiliare transilvane s-a numit Nopcea (de la „noapte“) își are originile în Evul Mediu, iar după secolul al XV-lea a fost maghiarizată, luându-și numele Nopcsa.

În secolul al XIX-lea, familia Nopcsa stăpânia mai multe moșii și castele în Țara Hațegului și pe Valea Mureșului din Hunedoara, iar cel mai luxos dintre ele se afla în satul Săcel din Hunedoara, aflat la opt kilometri de Hațeg (video).

Aici și în castelul său din satul Zam din Hunedoara și-ar fi ascuns o parte din comori temutul bandit Față Neagră, nimeni altul decât baronul Vasile (Laszlo) Nopcsa (1794 - 1884). Nopcsa s-a născut în Țara Hațegului și a fost comite suprem al Hunedoarei timp de 15 ani, până în timpul Revoluției din 1848, când a fost înlăturat și lăsat fără o parte din avere.

A devenit eroul legendelor locale, transpuse în romanul „Sărmanii bogați”, de Jokai Mor.

„Din isprăvile acestui om ciudat se povesteşte că seara, după ce se despărţea de soţia sa, se retrăgea în apartamentele sale şi îmbrăcând alte haine îşi punea o mască neagră pe faţă, după care ieșea din castel printr-un tunel subteran ce pornea din pivniţa castelului. Pornea la pândă în calea diligențelor oare veneau către Zam să treacă graniţa şi ameninţând cu moartea pe călători, ii jefuia. După ce termina cu aceste isprăvi se înapoia cu prada în castel pe acelaşi drum subteran şi se culca apoi liniştit în apartamentele sale. Ani de-a rândul baronul Nopcea, supranumit Faţă Neagră — din cauza măştii negre pe oare şi-o punea pe faţă când îşi ataca victimele, — a trăit în dublul rol de baron şi haiduc”, arăta ziarul Dimineața (1928).

După Al Doilea Război Mondial, castelul Nopcsa din Săcel a fost devastat de localnicii care au sperat să găsească aici comorile banditului Față Neagră.

A mai fost devastat și după 1990, și nici măcar pereții săi nu au rămas intacți, în goana localnicilor după comorile legendare.

În ultimii ani a fost restaurat, iar autoritățile din Hunedoara speră că va redeveni una dintre marile atracții turistice din Țara Hațegului.


Football news:

<!DOCTYPE html>
Kane on Tuchel: A wonderful man, full of ideas. Thomas in person says what he thinks
Zarema about Kuziaev's 350,000 euros a year in Le Havre: Translate it into rubles - it's not that little. It is commendable that he left
Aleksandr Mostovoy on Wendel: Two months of walking around in the middle of nowhere and then coming back and dragging the team - that's top level
Sheffield United have bought Euro U21 champion Archer from Aston Villa for £18.5million
Alexander Medvedev on SKA: Without Gazprom, there would be no Zenit titles. There is a winning wave in the city. The next victory in the Gagarin Cup will be in the spring
Smolnikov ended his career at the age of 35. He became the Russian champion three times with Zenit

3:09 Variantă surpriză de apărare pentru Simona Halep: „Menstruația abundentă a cauzat fluctuațiile neregulate ale nivelurilor de hemoglobină!”
3:08 Marile puteri nu pot găsi singure soluția pentru Gaza: O țară cheie poate fi decisivă
3:00 Poveștile Sfântului Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor. Episodul în care bulgarii au furat moaștele
2:58 Și-a luat copilul și s-a întors în țară. Vedeta Pro TV care își lasă soțul în străinătate
2:58 Parlamentul maghiar amână votul privind admiterea Suediei în NATO
2:55 Zilele fanilor LEGO, la ERA Park Oradea. Să sărbătorim împreună creativitatea și imaginația!
2:51 Gigi Becali a dezvăluit ce ar face pentru soția sa: "Capul meu e Hristos și eu sunt capul femeii mele"
2:46 Israelul, pe „terenul de joacă al Diavolului”. Lumea se pregătește pentru cele mai aprige lupte de stradă de la al Doilea Război Mondial
2:39 Putin a testat o nouă rachetă de croazieră, simulând un atac nuclear asupra Ucrainei
2:35 Fox: FBI a obstrucționat ancheta asupra posibilelor infracțiuni ale familiei Biden
2:34 Meloni anunţă suspendarea acordului Schengen din cauza războiului din Gaza
2:34 ,,Gata cu uşile deschise!". Meloni anunţă suspendarea acordului Schengen din cauza războiului din Gaza
2:32 O țară cât Maramureșul îl înfurie pe Putin: Ia locul Rusiei din Europa, cucerind piața pentru 27 de ani
2:31 Cinci secrete uimitoare din Munții Poiana Ruscă. Ținutul arhaic al pădurenilor, de văzut în România VIDEO
2:10 Fox: 22 de persoane au murit într-un atac armat în Maine
2:00 Războiul Israel-Hamas. Israel şi Liban sunt în război / Joe Biden: Nu am cerut Israelului să amâne invazia terestră din Gaza
2:00 Războiul din Ucraina, ziua 610. Piloţii ucraineni încep antrenamentele F-16 în SUA / Geniştii ucraineni se întorc pe front pentru îndepărtarea minelor chiar dacă şi-au pierdut membrele
2:00 Războiul Israel-Hamas, ziua 19. Israel şi Liban sunt în război / Joe Biden: Nu am cerut Israelului să amâne invazia terestră din Gaza
1:51 Premierul Netanyahu: ,,Chiar şi eu va trebui să răspund pentru masacrul de la 7 octombrie"
1:51 Premierul Netanyahu: ,,Chiar şi eu va trebui să răspund pentru masacrul de la 7 octombrie, dar după război"
1:36 Noul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a aprobat o rezoluţie prin care SUA sprijină Israelul în războiul cu Hamas
1:20 America şi Rusia au eşuat să aplice rezoluţii în Consiliul de Securitate ONU privind situaţia din Fâşia Gaza
1:20 America şi Rusia au eşuat să aplice rezoluţii în Consiliul de Securitate ONU privind încetarea ostilităţilor în Fâşia Gaza
1:14 Erdogan iar şovăieşte: Hamas nu este o organizaţie teroristă, ci un grup de eliberare al poporului palestinian
1:14 Erdogan iar şovăieşte în favoarea Rusiei: Hamas nu este o organizaţie teroristă, ci un grup de eliberare al poporului palestinian
1:14 Erdogan: Hamas nu este o organizaţie teroristă, ci un grup de eliberare al poporului palestinian
1:09 Angajatul care s-a trezit cu o primă de 10.000 de lei în cont. Ce scrie la detaliile legate de tranzacție: "Acu' ziceți voi. Ce-i de făcut?"
0:40 Candidat punctat pentru un răspuns greșit și angajat profesor la Școala de Poliție Câmpina. Acțiunea disperată a concurentului pe post
0:36 Care sunt elevii cu medii sub 2 care primesc burse de 450 de lei pentru performanțe la învățătură
0:25 Dreptul la viață, acordat prin ordonanță președințială. Pacient cu o formă gravă de cancer, obține în justiție tratament gratuit
0:03 Academicianul Mircea Dumitru, judecat „în ședință publică fără public” pentru relațiile cu Securitatea. Avocat: „E unul dintre cei mai mari intelectuali ai României!”
23:50 Turcia deblochează extinderea NATO
23:42 Banca Mondială recomandă reintroducerea „taxei de poluare“. Ce înseamnă asta pentru România
23:21 Descoperirea medicilor ce schimbă total viața oamenilor: 22 de minute care te scapă de moartea prematură
22:37 S-a descoperit tiparul sindromului COVID lung. „Peste 100.000 de români suferă de asta”
22:24 Moldova, România și Ucraina au convenit să accelereze controalele la frontieră
22:18 Experții au făcut descoperirea secolului: Un nou continent necunoscut găsit pe Pământ VIDEO
22:12 SUA vor anunța un program de îmbunătățire a securității energetice în regiunea Mării Negre, în noiembrie
22:06 „Mascatul“ demascat. Făcea ravagii cu identitatea sa falsă de luptător în trupele speciale
21:55 ONU reclamă blocada Israelului care sufocă Gaza de peste 10 ani: E nevoie de un ajutor internațional de miliarde de dolari
21:45 Etapă cu multe goluri în Liga Campionilor
21:27 Răsturnare de situație în strategia Israelului în Gaza: Joe Biden dezvăluie cererea expresă a SUA - Netanyahu își recunoaște eșecul
21:27 Răsturnare de situație în strategia Israelului în Gaza: Joe Biden dezvăluie cererea SUA - Netanyahu își recunoaște eșecul
21:23 Scor de neprezentare în PSG - AC Milan din Liga Campionilor. Câte goluri a dat Haaland. Alte rezultate
21:19 Șeful Ministerului de Externe finlandez a condamnat „actul de vandalism” de la Ambasada Turciei la Helsinki
21:12 NATO, nemulțumită de artilerie. „Dacă faci un obuz care se potrivește doar cu un tun, îi forțezi pe utilizatori să-ți cumpere muniția“
21:05 Cum s-a săvârșit minunea de la ASF. Viață de angajat la stat cu 16 salarii/an
21:01 26 octombrie: Ziua în care s-au născut marii artiști Corina Chiriac și Nicolae Furdui Iancu. Când au debutat pe plan național și internațional
21:00 Poliţia Română: 20 de şoferi prinşi drogaţi la volan în ultimele 24 de ore
20:59 Pot Statele Unite să facă față la 3 războaie? O mare putere are oportunitatea de a schimba istoria
20:49 O cunoscut influenceriță a murit subit la numai 25 de ani! Tânăra dispăruse complet de pe rețelele sociale din luna august
20:48 După 140 de ani, dicționarul oficial al limbii suedeze a fost finalizat. Mai multe volume vor trebui însă revizuite
20:47 Tragedia lui Horia poate schimba legea. Mama îndurerată cere dreptul de a interveni în instanță. Băiatul a fost ucis de un vitezoman beat
20:45 Festivalul HTC230/STUDIO15/UTEFest20, 230 ani de teatru în limba maghiară la Cluj
20:39 Polițist din Bihor, prins în flagrant când fura. Cum s-a folosit de un martor pentru a se îmbogăți ilegal
20:35 Războiul din Ucraina, ziua 610. Geniştii ucraineni se întorc pe front pentru îndepărtarea minelor chiar dacă şi-au pierdut membrele
20:33 Zelenski spune că Rusia a vizat probabil o centrală nucleară cu drone
20:32 Războiul Israel-Hamas. Joe Biden: Nu am cerut Israelului să amâne invazia terestră din Gaza
20:30 Tenismenul american Jenson Brooksby, suspendat 18 luni pentru încălcarea regulilor antidoping
20:29 Securitatea din Orientul Mijlociu, subiect de discuție telefonică între ministrul român de Externe și omologul său saudit - Anunțul MAE
20:29 Actualizarea coşului minim de consum pentru un trai decent
20:28 Riscurile și costurile abandonării Ucrainei. Ambițiile expansioniste ale lui Putin în Europa nu se vor opri
20:24 Cum să prepari rapid celebrul cocktail Bloody Mary - Rețeta inedită cu 2 condimente speciale
20:18 Joe Biden: Nu am cerut Israelului să amâne invazia terestră din Gaza
20:15 Mesajul unui fost consumator de droguri pentru tineri: ”Poți scăpa din lumea aia din care pare uneori că nu mai e nicio cale de ieşire”
20:14 Cum a intrat în politică Victor Ponta și unde se află acum - De unde vin banii în familia fostului premier
20:11 Alertă de urs! Animalul, la plimbare pe străzile din Beclean, miercuri seară - Populația, avertizată prin RO-Alert de ISU Bistrița-Năsăud
20:10 Stabilirea Profilului Molecular al Neoplasmelor Mieloproliferative şi al Leucemiei Acute Mieloide pentru Designul unor Strategii de Diagnostic Precoce, Prognostic şi Tratament (MYELOAL – EDIAPROT)
20:03 Circulația din Capitală, reconfigurată astfel încât să se creeze o legătură rapidă între nordul și centrul orașului - Ce SCHIMBĂRI ne așteaptă
20:03 Musulmanii americani, nemulțumiți de poziția lui Joe Biden față de războiul din Gaza. Influența asupra alegerilor din 2024
20:02 Riscurile și costurile abandonării Ucrainei în fața lui Putin. Reacția în lanț pe care ar provoca-o pierderea interesului SUA
20:00 Un ciclist olandez în vârstă de doar 20 de ani a murit din cauza problemelor cardiace
19:59 Erdogan, declarația care a șocat întreaga planetă: "Hamas nu este o organizație teroristă. Sunt mujahedini care își apără pământurile!"
19:56 Prorusul Robert Fico a fost numit premier al Slovaciei. Este pentru a patra oară când va deține funcția
19:53 Nicolae Ciucă apără coaliția PNL cu PSD: ”Îmi doresc foarte mult să nu existe niciun fel de convulsii”
19:51 „Valu”, polițistul orădean prins că a furat 6.000 de lei și bijuterii, sub control judiciar. La fel și fratele lui
19:50 Replici tăioase: Ungaria a declarat că va rămâne în UE mai mult decât Borrell în funcție
19:49 Donald Trump, lovitură reușită în Congres după 3 săptămâni de haos - Aliatul său fidel, dar necunoscut publicului, ales șef al Camerei
19:47 Caddy, de la BUG Mafia, a făcut infarct: va rămâne în spital pentru investigații suplimentare
19:45 Cătălin Răducanu a încheiat la Ateneul Român din Bucureşti turneul Un artist, un pian și un țambal  - clasic, jazz, folclor
19:43 Odobescu a vorbit cu omologul saudit despre situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza
19:42 Polițist, prins în flagrant când fura bani şi bunuri dintr-o locuinţă, alături de un complice - Caz șocant la Bihor
19:39 Noi culoare unice pentru transportul public în București. Zonele în care circulația va fi reconfigurată VIDEO
19:35 Crearea unor elemente grele rare a fost observată în urma unei coliziuni între stele neutronice
19:31 Cinci castele demne de poveștile de Halloween. Locuri stranii care dau fiori, de văzut în România VIDEO
19:30 Ziarul Pravda numește teritoriile la care jinduiesc rușii: „Anexarea Odesei și a încă unei treimi din Ucraina”
19:30 14 geniști ucrainieni care și-au pierdut membrele în război se întorc pe front pentru îndepărtarea minelor
19:25 Saramura de pui cu mămăliguță - Rețeta tradițională oltenească, pas cu pas
19:25 Diplomat european: G7 se pregăteşte să interzică diamantele ruseşti
19:22 Ciucă, despre soarta Coaliției în prag de 2024: Nu ne putem permite convulsii - Cum ar trebui să se desfășoare campaniile de anul viitor
19:21 Bilanț de coșmar pentru Sepsi în elita Europei. Campioana României a jucat în Spania
19:17 Ordinele crude primite de militanții Hamas, dezvăluite într-o înregistrare publicată de Israel: ”Să zdrobim capetele şi să tăiem picioarele” VIDEO
19:15 Începe Dracula Film Festival. Argumente pentru o experienţă... fantastică
19:14 Într-o rară critică la adresa Israelului, Joe Biden se declară „alarmat de coloniștii extremiști care atacă palestinienii din Cisiordania”
19:14 Trei din trei pentru FC Barcelona în Liga Campionilor. Emoții mari în meciul cu Șahtior
19:10 Cum se vor achita nunțile după limitarea plăților cash: "O persoană fizică poate să plătească 5.000 de lei, dar avem o mireasă, un mire, 4 socri"
19:08 Mesaj RO-ALERT în Beclean. Un urs se plimbă pe străzi
19:07 Caddy de la B.U.G. Mafia a suferit un infarct. „Va rămâne în spital pentru o serie de investigații”
19:02 Horoscop joi, 26 octombrie: Nativii unei zodii primesc bani. Avertismentul astrologilor
19:02 Biden spune că Israelul are dreptul de a răspunde atacurilor Hamas, dar trebuie, în același timp, să protejeze viețile civililor din Gaza