Miikan äiti kuoli juotuaan lasinpesunestettä – nyt entinen koulukiusaaja on rakastava perheenisä

Kuva:  Antti Hämäläinen / IS

Osa loviisalaisen Miika Romoin lapsuudenystävistä on kuollut, osasta on tullut kadun miehiä. Romoi oli aiemmin itsekin varma, ettei näkisi 30-vuotispäiviään. Niiden aika on kohta, mutta jotenkin kävi niin, että hänestä tuli tavallista keskiluokkaista elämää viettävä perheenisä. Miten?

Kermaperse. Jos Miika Romoin, 29, pitää kuvailla itseään yhdellä sanalla, se on siinä.

Hänellä on avovaimo, kaksi lasta, kaksi koiraa, omakotitalo ja sähköauto. Todella kliseistä, kuten mies itse sanoo. 2020-luvun suomalainen unelma täytenä totena.

Sitä unelmaa Romoin ei pitänyt koskaan saavuttaa. Nuorena hän ei uskaltanut haaveilla juuri mistään.

– Lapsena puhuin aina, että kuolen ennen kuin täytän 30. Mulle oli ylpeyden aihe, että joko kuolen nuorena tai olen linnassa, Romoi sanoo reippaan hikisenä.

Hän on juuri luonut lumet talon ja pihasaunan edustalta.

Miika Romoi haluaa tarjota omille lapsilleen turvallisemman kodin kuin mitä hän itse sai. Kuva:  Antti Hämäläinen/IS

Miika Romoi kasvoi köyhässä ja rikkinäisessä perheestä. Äiti oli yksinhuoltaja. Isä oli kyllä olemassa, mutta teki ohareita. Se ei tuntunut pahalta, vaan tavalliselta. Kaikkeen tottuu.

Rahaa ei ollut mihinkään. Kerhon ohjaaja sanoi, ettei koskaan ollut nähnyt yhtä nälkäisiä lapsia kuin Romoin ja hänen veljensä.

Kun Romoi oli 8-vuotias, hänen äitinsä kuoli.

Äiti oli ollut laivalla juhlimassa. Juhlat jatkuivat naapurustossa viiden hengen seurueessa. Naapurin mies oli jostain syystä tuonut tarjolle metanolia sisältävää tuulilasinpesunestettä.

Äiti joi, sai alkoholimyrkytyksen ja kuoli. Tuulilasinpesunestettä tarjonnut mies todettiin mielentilatutkimuksessa täyttä ymmärrystä vailla olleeksi.

– Oli se silloin ihan hirveä isku, mutta on hyvin vaikea nyt enää löytää niitä tunteita, Romoi sanoo.

Ilta-Sanomat uutisoi kuolemasta vuonna 2001.

Romoista tuli käytännössä orpo, isää kun ei kuvioissa näkynyt. Hän muutti naapuriin äidinäidin eli mamman luo.

Mamma tuskin tiesi, millaisen pojan saikaan.

Jo ennen äidin kuolemaa Romoi oli väkivaltainen – tai vilkas, kuten hän itse sanoo. Pienenä hänellä oli todettu epätyypillinen hyperkineettinen käytöshäiriö, joka vastaa ADHD:tä.

– Ennen äidin kuolemaa mulla oli tapana hakata luokkalaisia avainnauhalla, Romoi sanoo.

Ei siis pelkällä nauhalla, vaan avaimilla, jotka nauhasta roikkuivat. Nyt pelkkä ajatuskin tekee kipeää.

– Jostain syystä mulla oli paljon kavereita, vaikka terrorisoin kaikkia.

Vielä muutamia vuosia sitten Miika Romoi ei voinut kuvitellakaan itseään isänä. Kuva:  Antti Hämäläinen/IS

Koulussa Romoi pärjäsi, mutta käytöshäiriön vuoksi hän oli opettajien silmätikku. Syystäkin, Romoi sanoo. Hän muistaa, kuinka alakoulun ensimmäisellä ja toisella luokalla oli usein tapana, että Romoin pulpetti siirrettiin näyttämösermin taakse. Siellä hän sai rauhoittua ja miettiä, että kannattaako koko ajan häiritä oppituntia.

Ja tavallaan se kyllä kannatti, ainakin rasavillin koulupojan näkökulmasta.

– Ajattelin, että kiva, voin pelata siellä matopeliä rauhassa.

9-vuotiaana Romoi muutti isoäitinsä ja veljiensä kanssa lähemmäs Porvoon keskustaa betonilähiöön. Kaveriporukka muuttui.

Uuden jengin harrastustoimintaan kuului lähinnä ilkivalta. Uudenvuodenaattona postilaatikoiden räjäyttely ei tuntunut vielä missään. Porukka ampui raketteja myös postiluukuista kerrostaloasuntoihin.

– Mehän ollaan oltu ihan idiootteja. Olisi voitu tuolla toiminnalla tappaa ihmisiä, Romoi sanoo.

”Parempien perheiden” lapsia he halveksuivat.

– Oli meikäläiset ja sitten oli herrat sekä eliitti. Ne, jotka asuivat omakotitalossa, olivat kermaperseitä. Lapset, jotka syntyvät omakotitaloon, syntyvät kulta- tai vähintään hopealusikka perseessä. Sellainen mentaliteetti mulla oli.

Romoi alkoi tulla teini-ikään, ja hän oli täynnä vihaa.

Oli meikäläiset ja sitten oli herrat sekä eliitti.

Vihaisesta varhaisteinistä tuli rakastava perheenisä. Kuva:  Antti Hämäläinen/IS

11-vuotiaana kuvioihin tuli alkoholi. Ensimmäiset kunnon kännit hän veti 12-vuotiaana. Ei millään keskikaljalla, vaan 80-prosenttisella viinalla, joka vohkittiin mammalta.

Kännireissuilta ei aina päässyt kaverin luo yöksi. Kotiinkaan ei uskaltanut mennä. Jo 13-vuotiaana Romoi vietti ensimmäisiä öitään kadulla.

– Nukuin puiston penkillä, Porvoon silloisen Lähivakuutuksen rapussa tai erään baarin takana olleessa rappukäytävässä. Noihin rappuihin pääsi onneksi aina sisään, Romoi muistelee.

Aamulla Romoi meni paria hassua kertaa lukuun ottamatta aina kouluun, joskus varmasti humalassa. Mamma ei sallinut sitä, että poika lintsaa.

8-luokan todistuksessa Romoilla oli vilkkaudestaan huolimatta jopa kolme ysiä. Vitosia oli yksi, kutosia useampi – esimerkiksi käytös.

Lopulta isoäiti luovutti. Romoita ei saatu kuriin. Poika lähetettiin 14-vuotiaana lastensuojelulaitokseen.

Parin vuoden kuluttua hän palasi Porvooseen, josta valtaosa vanhasta jengistä oli kaikonnut. Osa oli mennyt ammattikouluun tai lukioon, osa täysi-ikäisistä muuttanut pois – ja osa oli Romoin mukaan tuolloin jo ihan ”spurguja”.

– Katuspugeja, hän tarkentaa vielä.

Porvoossa Romoi asettui perhekotiin. Yläasteen jälkeen hän aloitti turvallisuusalan opiskelun ammattikoulussa. Alkoholia meni, mutta elämä oli ottanut askeleen parempaan suuntaan – vaikkakin 16-vuotiaana Romoi syyllistyi nuorena henkilönä tehtyyn pahoinpitelyyn.

17-vuotiaana hän muutti perhekodin piharakennukseen, Romoi koki, että häntä kohdeltiin kuin itsenäistyvää aikuista.

Sitä ei kestänyt ikuisesti.

18-vuotiaana Romoi meni perhekodista käyttöönsä saamalla autolla koulupäivän jälkeen heittämään ystävänsä siskopuolelleen. Perhekodissa Romoi sai yllätyksekseen haukut siitä, ettei tullut suoraan kotiin. Hänen kun olisi pitänyt auttaa kaatopaikkakuorman kanssa.

– Koin hirveää vääryyttä, että miksi multa oletetaan tällaista. Että eikö tästä olisi pitänyt sopia?

Romoin reaktio oli teatraalinen, jopa absurdi.

– Lähdin menemään, enkä koskaan palannut. En edes kerännyt kamojani. Mulla oli vain päällä olevat vaatteet, puhelin ja pankkikortti, johon sain 15 euroa viikossa niin kauan kuin olin perhekodin kirjoilla.

Ja niin hänestä tuli koditon.

Miika Romoi eli kodittomana puolisen vuotta. Sinä aikana hän oli aloittanut palkkatöiden tekemisen. Kuva:  Antti Hämäläinen/IS

Pari kuukautta myöhemmin Romoi ajoi kaverinsa punaisella Toyota Corollalla rinkiä Porvoon torilla.

Hänellä oli kädessään megafoni.

– Mun oikeudet on viety, hän kailotti.

Muutama ohikulkija käänsi päätään ja ihmetteli, että mikähän tällä miehellä oikein on.

Öitä Romoi vietti yleensä isoveljensä tai tuttujensa luona. Jos mihinkään ei päässyt, Romoi turvautui kaverin autoon.

Elämällä ei ollut suuntaa. Välillä teki mieli ajaa päin kalliota.

Kolmen kuukauden jälkeen Romoi putosi perhekodin kirjoilta. Se tiesi selvää parannusta tulotasoon: 15 euron viikkoraha muuttui toimeentulotueksi. Romoi muistelee, että käteen tuli kuukaudessa noin 470 euroa.

Se oli hänelle ennennäkemättömän suuri rahasumma.

– Kun se tuli, niin laitoin 200 euroa baariin saman tien! Ja silti jäi vielä yllin kyllin.

Kolme kuukautta sen jälkeen, kun sopimus perhekodin kanssa oli purettu, Romoi muutti kadulta omaan asuntoon. Palkkatyön vartijana hän oli aloittanut kertomansa mukaan jo silloin, kun asui vielä kadulla.

Jo tässä vaiheessa raha oli muuttanut Romoin elämää – ja etenkin hänen ajatusmaailmansa. Romoille oli lapsesta saakka uskoteltu, että on olemassa asioita, joita hän ei voi saavuttaa, ettei hänellä tule olemaan varaa ja siten mahdollisuuksia mukavaan elämään.

Laitoin 200 euroa baariin saman tien!

Romoi päätti ottaa menneisyyden haamuilta luulot pois.

Hänestä tuli työnarkomaani.

Loppuun palaminen alkoi niin, ettei sitä edes huomannut.

Romoi halusi suorittaa turvallisuusvalvojan tutkinnon mahdollisimman nopeasti pois alta, mutta tahtoi samalla myös tahkota rahaa. Joka toinen viikko Romoi teki joka yö 11 tuntia töitä. Viikon hän päätti baarissa, josta jatkoi palkattomaan työssäoppimiseen, joka vei joka toinen viikko noin 50 työtuntia. Joskus hän oli omien sanojensa mukaan töissä humalassa, joskus krapulassa. Koskaan hän ei kuulemma jäänyt kiinni.

Neljän kuukauden kuluttua Romoilla todettiin vakava masennus.

– Tiesin, etten ollut masentunut, vaan paloin yksinkertaisesti loppuun. Vitutti se palkaton viikko, hän sanoo.

Kolmen kuukauden kuluttua Romoi palasi tutkinnon suoritettuaan takaisin vartijan töihin. Hän vietti alalla kuusi vuotta, joiden aikana painoi läjäpäin ylitöitä.

Rankka työ ja pitkät työpäivät vaativat rankat huvit. Viikonloppuisin Romoin olohuoneesta tuli baari, jossa vietettiin aikaa eri kokoonpanoilla – eikä koskaan ilman alkoholia. Tissuttelua hän ei tuntenut, vaan veti aina päätyyn asti.

Kuuden työvuoden jälkeen mitta tuli täyteen. Romoi oli päässyt mukaan erilaisiin projekteihin ja tehnyt esimiehen sijaisuuksia. Näytti siltä, että kehitys pysähtyisi – ja juuri kehittyminen on ollut Romoillle aina tärkeää.

Vartiointialan työehtosopimuksen mukaan alan viimeiset ikälisät tulevat seitsemän vuoden työkokemuksen jälkeen. Romoi päätti, ettei aio odotella niitä, vaan vaihtaa urallaan suuntaan.

Tuli kesä, jolloin Romoi sanoi kaikkeen kyllä.

Miika Romoin työtitteli on nykyään HSE Supervisor. Se tarkoittaa, että hän kehittää ja tukee yrityksen päivittäistä työturvallisuutta sekä laadunvalvontaa. Kuva:  Antti Hämäläinen/IS

Vuosi 2018 teki Romoista sen miehen, joka hän nyt on.

Baarissa kuskina ollessaan hän tapasi turva-alan konsultointifirman toimitusjohtajan, joka tarjosi töitä. Romoin päätös sanoa kaikkeen kyllä piti, ja hän vaihtoi työpaikkaa. Romoista tuli päällikkö vain 25-vuotiaana.

Hän oli juuri eronnut silloisesta tyttöystävästään ja asui parin kaverin kanssa kommuunissa. Tinderin kautta Romoi päätyi treffeille samana päivänä takaisin synnyinkaupunkiinsa Porvooseen muuttaneen naisen kanssa. Ensitreffit vietettiin luonnossa eväitä syöden. Seuraavana aamuna he menivät yhdessä salille.

– Ja sittenhän mä majoitin sut, sama nainen, nykyään Miika Romoin avovaimo, huikkaa.

Romoin kommuuni myytiin, ja mies oli jälleen tyhjän päällä. Onnekseen hän sopinut treffit, jotka menivät paremmin kuin hyvin.

– Ei mulla ollut sydäntä heittää toista kadulle, avovaimo nauraa.

Romoi jäi asumaan naisen kanssa tämän 27-neliöiseen yksiöön Porvoon keskustaan. Romoi, joka oli aina ajatellut, ettei koskaan tahtoisi lapsia, huomasi pehmenevänsä. Elämällä voisi sittenkin olla jotain muuta annettavaa kuin uralla eteneminen ja ryyppääminen.

Ensimmäistä kertaa koskaan Romoi huomasi unelmoivansa itsestään omakotitalossa asuvana perheenisänä.

Se oli ajatus, joka olisi aiemmin oksettanut tai vähintään naurattanut. Sehän oli ihan kermaperseiden meininkiä.

Romoin ja avovaimon Loviisan-kodissa on yli 150 neliötä. Kaksikerroksisen omakotitalon olohuonetta lämmittää takka. Tänä vuonna perhe halusi säästää bensakuluissa, joten he vaihtoivat vanhan autonsa sähköiseen versioon.

Toimittajalle tarjotaan kahvin kanssa kauramaitoa.

Kahvi tarjoillaan luonnollisesti Arabian muumimukeista, koska niin keskiluokkaisissa perheissä tehdään. Kuva:  Antti Hämäläinen/IS

Onkos tässä käynyt niin, että Romoista, vanhasta hyväosaisten vihaajasta, on tullut juuri sellainen ihminen, joita hän aiemmin inhosi?

– Oonhan mä sellainen keskiluokkainen kermaperse. On ihmisiä mun nuoruudesta, jotka katsoo, että ei hitto mikä kermaperse tuosta on tullut, Romoi nauraa.

Romoi myöntää, että hän elää elämää, jollaisesta ei nuorena osannut edes uneksia.

– En ajatellut, että voisin koskaan elää näin. Onko tämä nyt sitten sitä unelman elämistä? Varmaankin, Romoi pohtii.

Onko tämä nyt sitten sitä unelman elämistä? Varmaankin.

Ehkä taustansa vuoksi hän osaa arvostaa joitakin asioita keskivertokeskiluokkaista enemmän. Miehellä on tapana kirjata someen päivityksiä, joiden avulla hän muistaa olla kiitollinen siitä, mitä hänellä nyt on.

Näin Romoi kirjoitti Facebookiin marraskuussa 2020.

Elämä on ihmisen parasta aikaa!

Facebookissa tuli muisto 9 vuoden takaa, kun olin ensimmäistä kertaa virallisesti asunnoton. Muistan syyttäneeni silloin mun nykyisessä asemassa olevia ihmisiä kermaperseiksi ja lellityiksi. Ajelin silloin autolla ympäri Porvoon toria ja huusin megafoniin: "MULTA ON MUN OIKEUDET VIETY!".

Nyt 9 vuotta myöhemmin joku varmasti ajattelee, että: "Siellä se kermaperse asustelee isossa talossaan ja on päässyt niin helpolla". On tässä lyhyessä ajassa kuljettu aikamoinen matka, enkä vois olla kiitollisempi niistä haasteista, jotka elämä on asettanut mun ylitettäväksi – se tuo vähän perspektiiviä. Muistakaa, että jokaisella on oma tarina ja se mitä nyt näät ei ole koko totuus.

Nää asiat on tietysti aina kokemusasioita, eikä niitä voi verrata kenenkään muun kokemuksiin. Kunhan pystyy peiliin katsoessaan rehellisesti toteamaan olleensa paras mahdollinen itsensä. Joka päivä.

Valittamalla ja muita syyttelemällä ei kukaan ole koskaan päässyt mihinkään. Nauti siitä, mitä sulla on ja ota elämä vastaan. Kato mua silmiin ja hymyile, tää maailma on meidän!

Miika Romoi pitää elämänsä merkittävimpänä käännekohtana äitinsä kuolemaa. Äiti ei ehkä olisi laittanut lapsiaan laitokseen, mutta mammalla oli rohkeutta ja voimaa tehdä se. Laitokseen joutuminen katkaisi kierteen ja johdatti lopulta oikealle tielle.

Menneisyys on antanut Romoille perspektiiviä elämän käänteisiin, etenkin vastoinkäymisiin. 15 ikävuoteen mennessä neljä Romoille läheistä aikuista kuoli: äiti, isähahmon roolissa ollut isoäidin kihlattu, isomummo ja isä, jonka kanssa Romoi alkoi 9-vuotiaana pitää jälleen yhteyttä.

Rankat kokemukset läheisten menettämisestä, asunnottomuudesta ja köyhyydestä peilautuvat nykytilanteeseen niin, ettei Romoilla ole koskaan huonoja päiviä.

– Mulla ei ole ollut tippaakaan stressiä vuosiin. Elämässäni ei ole mitään, jota haluaisin muuttaa. Olen niin tyytyväinen siitä, missä nyt olen. Olen ylittänyt kaikki ne asiat, joita koin voivani saavuttaa.

Pinnistelemällä Romoi löytää sentään yhden seikan, joka nostaa pulssin edes hiukan leposykkeen yläpuolelle.

– Olen oppinut kantapään kautta sen, että kun tekee kovasti töitä, voi saavuttaa päämääränsä, Romoi aloittaa.

– Mutta miten mä opetan sen näille kermaperseisille keskiluokkalaisille lapsille? hän jatkaa ja katsoo rakastavasti 2-vuotiasta Aamonia ja yhdeksän kuukauden ikäistä Beeaa.

Siihen kiteytyy tämän luokkahyppääjän dilemma. Koska hän ei saanut lapsena juuri mitään, hän haluaisi antaa omille lapsilleen kaiken. Kaiken, paitsi sen asenteen, että kaiken voi saada ilmaiseksi.


Football news:

<!DOCTYPE html>
Kane on Tuchel: A wonderful man, full of ideas. Thomas in person says what he thinks
Zarema about Kuziaev's 350,000 euros a year in Le Havre: Translate it into rubles - it's not that little. It is commendable that he left
Aleksandr Mostovoy on Wendel: Two months of walking around in the middle of nowhere and then coming back and dragging the team - that's top level
Sheffield United have bought Euro U21 champion Archer from Aston Villa for £18.5million
Alexander Medvedev on SKA: Without Gazprom, there would be no Zenit titles. There is a winning wave in the city. The next victory in the Gagarin Cup will be in the spring
Smolnikov ended his career at the age of 35. He became the Russian champion three times with Zenit

3:15 Jukka-Pekka Puro oli kuullut kuolevansa pian – sitten iski Vastaamo-kiristäjä
3:15 Joukko­ampuminen Yhdysvalloissa – ainakin 22 kuollut
3:12 Suomen huippu­lupauksen ura NHL:ssä romahti karusti – kertoo nyt, mitä tapahtui
3:05 Yhdysvallat | Ainakin 22 ihmistä kuollut ampumisessa Mainessa, kymmeniä haavoittunut
3:04 Jääkiekko | Supertähti Jack Hughes tekee ällistyttävää tulosta NHL:ssä
3:02 Käsittämätön pistetahti – NHL:n nuori supertähti Jack Hughes, 22, on uskomattomassa vireessä
3:00 Onko Marskinpuisto Oulun vähiten vihattu tornitalo? Kalevan lukijat antoivat nollaa pistettä kaikille keskustan torneille
3:00 Musiikki | Paula Koivuniemelle jättimäinen kiitos­konsertti Nokia-areenaan
3:00 Paula Koivuniemen uraa juhlitaan keväällä kiitoskonsertilla – artisti nauttii esityksistä yleisössä
3:00 Ennakoivatko Venäjän ja USA:n toimet ydin­aseiden testauksen aloittamista? Asian­tuntija arvioi tilanteen
2:48 Hallitus aikoo viedä osalta leipureista yölisät – ammattiliitto: palkkapussi voi kutistua jopa kymppitonneilla vuodessa
2:42 Joukkoampuminen Yhdys­valloissa – useita kuollut
2:35 Yhdysvallat | Ainakin 16 ihmistä kuollut ampumisessa Mainessa
2:30 Ukrainalaisnuoret jäävät Suomessa herkästi yksin – yksi heistä on 16-vuotias Olha Novozhylova
2:30 ”Ei mitään romukasaa” – Akkujen kuntotestit saattavat pian määrätä käytetyn sähköauton hinnan
2:20 Ruotsalalaisselvitys: Turkin valtiollinen uutistoimisto iso tekijä Ruotsiin kohdistuvassa disinformaatiossa
2:16 Näin lumisateet liikkuvat ennen kelikaaosta
2:14 Vajaaravitsemus kiusaa merkittävää osaa potilaista ja hidastaa parantumista – ”Ylipainoinenkin voi olla vajaaravittu”
2:05 Yhdysvallat | Kymmeniä ihmisiä kuollut ampumisessa Mainessa
2:00 Ekonomistiarvio: Keskuspankki on nostanut korkoja jo 10 kertaa peräkkäin, mutta tänään pitkä putki päättyy
2:00 Kellarimurtojen sarja piinaa Oulun Höyhtyällä – talon asukas tuskastunut levottomaan menoon
2:00 Aamurutiinit | ”Minulla ei ole ikinä huonoja päiviä.” Kansanedustaja ja fitness-tähti kertovat, miten menestyvät aamuisin.
2:00 Lehdosta tuli rakennusalan nousun ja tuhon symboli
1:40 Yhdysvallat | Useita ihmisiä kuollut ampumisessa Mainessa
1:38 Useita ihmisiä kuollut ampumisessa Yhdys­valloissa
1:15 Useita kuollut joukkoampumisessa Yhdysvalloissa
0:54 Puhemies valittiin vihdoin USA:ssa – Seuraavaksi edessä tukalat neuvottelut
0:34 Osavuosikatsaukset | Metan vuosineljänneksen liike­voitto kaksin­kertaistui viime vuodesta
0:32 Meta paukutti hurjan tuloksen – liike­voitto kaksin­kertaistui viime vuodesta
0:13 Yhdysvallat | Trump sai 10 000 dollarin sakot – marssi ulos oikeus­salista
0:10 Trump lähti lätkimään oikeus­salista
23:07 Kalasataman murhasta epäilty 28-vuotias nainen karkasi vankilasta
23:00 THL: Alle puolet aikuisista liikkuu riittävästi ja vain viidennes kokee nukkuvansa tarpeeksi
23:00 Peter Nygård saapui todistamaan oikeuden eteen – kertoi kärsivänsä muistikatkoksista
23:00 Gazan sota | EU-johtajat etsivät herkkää tasapainoa vaatimuksiin humanitaarisen avun saamiseksi Gazaan
23:00 Jalkapallo | HIFK:n jalkapallo on konkurssin partaalla – ”Kilpi haalistuu, kun joka vuosi joudutaan ruinaamaan rahaa”
23:00 Tv-urheilu | HJK on torstaina tiukassa paikassa
22:43 SVT: Kammottava totuus varusmiesten ”spermakokeesta” paljastui Ruotsissa
22:30 Päivän horoskooppi torstaina 26.10.
21:56 Jalkapallo | PSG murjoi AC Milania – Haaland viimeisteli Manchester Citylle kahdesti
21:56 PSG murjoi AC Milania – Haaland viimeisteli Manchester Citylle kahdesti
21:36 Suomalais­professori katosi jäljettömiin Yhdys­valloissa – tämä tapauksesta tiedetään
21:36 Suomalais­professori katosi jäljettömiin Yhdys­valloissa – tämä hänen liikkeistään tiedetään
20:29 Venäjä testasi valmiuttaan tehdä massiivinen ydinvastaisku
20:07 Tove, 21, murhattiin kylpy­huoneeseen ja vietiin metsään – Ruotsin hovioikeus vapautti murhasta tuomitun 19-vuotiaan
19:49 Kauppa | Gigantti lähetti asiakkailleen pahoittelukirjeen ”epä­onnistumisista asiakas­palvelussa”
19:30 18-vuotias suurlupaus mättää maaleja SM-liigassa – NHL-seurasta tulee ohjeita
19:25 Nepalissa loukkaantunut Lotta Hintsa palasi Suomeen – päivitti vointiaan
19:24 ”Pysäyttävä suru-uutinen” – Suomen valtionjohto järkyttyi varusmiehen kuolemasta
19:04 Asiantuntija pitää pitkiä raahautumisjälkiä kaasuputken lähistöllä outona: ”Kyllä alus käytännössä huomaa tällaisen”
19:04 Merisotaopin opettaja pitää pitkiä raahautumisjälkiä kaasuputken lähistöllä outona: ”Alus käytännössä huomaa tällaisen”
18:59 Podcast: Tämän takia Sanna Marin jäi Annika Saarikolle etäiseksi
18:59 Antti Pennanen ”tukisti” joukkuettaan – tästä Ilves-käskijä ei pitänyt
18:59 Media | Demokraatti: Yksi Aaltolalle ilmoitus­tilan ja jutun­teon yhdistämistä tarjonnut lehti löytyi
18:58 Demokraatti: Tässä on Mika Aaltolalle ”yhteis­työdiiliä” ehdottanut suomalais­media
18:55 Turkin suurlähetystön edusta sotkettiin maaliheitteellä – kuvat: punaista maalia seinillä ja ikkunoissa
18:47 Demokraatti: Nyt löytyi lehti, josta Mika Aaltola esitti kovan väitteen – Näin päätoimittaja selittää
18:47 Tässä on USA:n edustajain­huoneen uusi puhe­mies
18:46 Sää | Helsingissä satoi lunta
18:40 Gigantissa asioivat kertovat kokemuksistaan: Huollon hintaa ei kerrottu, sopimusta ei peruttu pyynnöstä huolimatta
18:39 Jääkiekko | HIFK:n pyörittely sai katsojat turhautumaan – ottelun alla koettiin koskettavia hetkiä
18:37 Näyttelijä Lauri Tanskasen syöpä paljastui täysin yllättäen tavallisella lääkäri­käynnillä
18:37 Näyttelijä Lauri Tanskasen syöpä paljastui täysin yllättäen tavallisella lääkäri­käynnillä – oireili sala­kavalasti
18:36 Norpat | Tutkijat löysivät Grönlannista uuden­laisen norpan
18:35 Sain New Yorkin yössä naamalleni tutun kuittauksen, joka osui harvinaisen tarkasti
18:31 Uutuuskirja: Vladimir Putin tapasi Sauli Niinistön äidin – Tällainen kohtaaminen oli
18:28 Kalle Rovanperä hurjaan MM-taistoon tallitoveria vastaan – kommentoi kaksikon välejä: ”Ei me olla hirveän läheisiä”
18:28 Kalle Rovanperältä paljastus väleistään talli­toverinsa kanssa
18:22 ”Kävin läpi helvetin” – Hamasin pantti­vankina ollut nainen kertoi koettelemuksestaan
18:18 Vihreiden Harjanne määritteli hyvätuloisen eläkeläisen, 1 125 euroa kuukaudessa: ”En sanoisi, että se on lapsus”
18:15 Ex-myyjiltä rajuja väitteitä Gigantin toiminnasta – Nyt ilmoille tärähti viesti, joka lupaa täydellistä muutosta
18:15 Huippukyky palasi ryminällä tasolleen – ”Kivi putosi sydämeltä”
18:15 Annika Saarikko kertoo kollegalleen, miksi Sanna Marin jäi hallituksessa etäiseksi
18:07 Europaikat ratkaistiin pilkuilla
18:05 Ruotsi | Ruotsin Nato-ratifiointi eteni Turkin ulko­asiain­valio­kuntaan
18:00 Sain New Yorkin yössä naamalleni tutun kuittauksen, joka paljasti syvän totuuden
18:00 Jalkapallo | FC Honka jatkaa kamppailua europaikasta – ratkaisu syntyi rangaistuspotkuilla
17:59 Ohjaaja kiskoi terrieriä kaulapannasta ja nosteli takapäästä näyttelyssä – tutkinnan käynnisti video, jota kaikki eivät pidä asiallisena
17:47 Uutuuskirja vahvistaa: Nyrkkiselkkaus tulehdutti Marinin ja Niinistön välejä
17:45 Venäläistoimittajalta katkera kirjoitus Valko-Venäjästä
17:45 Ota talteen kaksi peliä ilmaiseksi pc:lle
17:45 Tapahtumat | Puotilan kartanon pihamaalle avautui suuri halloween-puisto, jossa on käynyt jo tuhansia ihmisiä
17:38 Anoran toimitusjohtaja vaihtuu – uusi nokkamies tulee Puolasta
17:33 Norjan Kirkkoniemessä puhkesi riita seppeleenlaskusta neuvostosotilaan muistomerkille – Venäjän konsuli peitti Kirkkoniemen pormestarin seppeleen
17:29 Ida Lindroos kuuli jo 20-vuotiaana, että hän saattaa olla vanhana hampaaton – purentakivut piinaavat erityisesti naisia
17:29 ”Ensimmäinen ajatus oli kauhu” – lääkäri sanoi 20-vuotiaalle Ida Lindroosille, että hän olisi vanhana hampaaton
17:27 Tv-urheilu | ”Missä Tero on?” – Mestarien liigan otteluissa alkoi erikoinen selostajien vaihtoruletti
17:25 Gnistan piti pintansa suur­ottelussa – uusi yleisöennätys
17:21 Harri Moisio rakastui varattuun naiseen – paljastaa nyt kirjassaan salasuhteen dramaattiset vaiheet
17:21 Kirja: Harri Moisio rakastui naimisissa olevaan naiseen – paljastaa ensimmäistä kertaa salasuhteen kiihkeät yksityiskohdat
17:20 Stubbin kommentti Ahvenanmaasta hämmästytti – Näin hän selittää
17:20 IL:n uusi podcast: Näissä asioissa Soini joutui ulko­ministerinä tiukille suljettujen ovien takana
17:20 Jalkapallo | Gnistan piti pintansa ja unelman liiganoususta elossa – ”Iso kiitos kaikille”
17:19 Ensin kuului suhahdus, sitten seitsemän varus­miestä vajosi Saimaan pohjaan – nämä kuolin­tapaukset ovat koetelleet Puolustus­voimia
17:17 Tukikoti Pauliinan yrittäjä: Toiminta on lopullisesti ohi – entinen työntekijä kertoo väkivallasta ja levottomuudesta
17:15 Uutuuskirja: Niinistö panttasi Nato-kantaansa jopa sisä­piiriltään
17:15 Uutuuskirja: Bidenin pyyntö ennen Venäjän hyökkäystä imarteli Niinistöä: ”Jostakin syystä kuviteltiin”
17:14 Onnettomuudet | Onko varus­miespalveluksen suorittaminen Suomessa hengen­vaarallista? Näin Varus­miesliitto vastaa
17:12 IL selvitti: Näin Rosatom ja venäläinen liikemies kytkeytyvät Suomen satamiin ja Newnew Polar Bear -alukseen
17:06 Urheilijoiden hyllytykset | Venäjällä kadehditaan Valko-Venäjää, jonka urheilijoita kisaa ilman maa­tunnuksia – ”He alle­kirjoittivat kaiken”